середу, 28 червня 2017 р.

Вітання українців з Днем Конституції!

                                  Картинки по запросу м.сціборський 
ОУН мала свою Конституцію. У 1939 році її написав Микола Сціборський на прохання Голови ОУН А.Мельника.
Конституція без популізму. Із врахуванням реалій. Коли довкола не було друзів, тільки – вороги. Якщо б вдалося здобути УССД то, влада ОУН мала б реалізуватися на засадах цієї Конституції.
Ось деякі з них.. Назва -Українська Держава. Вся повнота влади належить Українській Нації.
Цю владу Українська Нація здійснює через Голову Держави - Вождя Нації, що уособлює її суверенітет і єдність. При цьому існують парламент і уряд. Але жодної децентралізації.
Державною мовою є мова українська.Приватна власність стоїть під охороною закону. Право на володіння землями й користування землею належить тим, що на ній працюють.
Українська Держава признає реліґію за велику цінність. Національними Церквами визнаються: Українська Православна Автокефальна Церква з Патріархатом у Києві, і Українська Греко-Католицька Церква.
Оборона Української Держави жертвою крови, є найвищою чеснотою для її громадян.
В Українській Державі визнається церковний і цивільний шлюб.
Для цілої території Української Держави існує один Найвищий Суд.Чужинці (нацменшини), що перебувають на території Української Держави підлягають її законам на загальних для всіх підставах.
Україна ніколи не жила за Конституцією М. Сціборського. Але тільки за цією Конституцією Україна могла б відбутися як незалежна держава, захистити себе від зовнішніх і внутрішніх ворогів.
Вітаю українців з Днем Конституції!
                                                        Богдан Червак

Немає коментарів:

Дописати коментар