середу, 28 червня 2017 р.

Кремль різко відповів на звинувачення Макрона у військовій агресії на Донбасі та заяві про Анну

В Путіна не задоволені сказаним у Франції
Після зустрічі Президента Франції Еммануеля Макрона та президента України Петра Порошенка, Росії не залишилося іншого вибору, як виправдовуватися. І про військову агресію на Донбасі, і щодо «привласнення» доньки київського князя Ярослава Мудрого Анни, яка була королевою Франції.
Нагадаємо, під час зустріч Еммануель Макрон заявив, що між Україною та Францією є дуже давні стосунки, які розпочала Анна Київська. Такі слова стали "відлунням" на заяву президента Росії Володимира Путіна, який назвав Анну російською княжною, з якої почалися французько-російські відносини.
В Росії не проявили бажання коментувати ці слова, використавши загальну фразу, якою так нічого і не пояснили.
"Київська Русь в історії була, навряд чи це хтось може заперечувати, тут нічого додавати", – цитує прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова ТАСС.
В той же час щодо звинувачення у військовій агресії на Донбасі Кремль був більш голослівний. І пообіцяли більш детальніше роз’яснити своє бачення того, що відбувається на окупованих територіях. Традиційно війна була названа "внутрішньоукраїнським конфліктом".
"Ми не згодні з нашими французькими колегами в тих формулюваннях, які прозвучали від президента (Франції, – 24 Канал), і, безумовно, російська сторона продовжить терпляче роз'яснювати реальний стан справ і свою позицію з української сюжету", – заявив Пєсков.

Немає коментарів:

Дописати коментар