неділю, 25 червня 2017 р.

БРАТИ ВО КРОВІ

                              
Я не хочу в черговий раз повторювати вже набили оскому аргументи про загальні риси нацистської Німеччини і СРСР. Про це писалося незліченну кількість разів: все від риторики до атрибутики ріднило червоних з коричневими, але перш за все, повне презирство до життя людини і переконаність в її нікчемності перед цілями і завданнями держави.

Гітлер мріяв про Великий Рейху, а у нас: Ми на горі всім буржуям світовий пожар! Світова пожежа в крові! Господи! Благослови!

Друзі. Соратники. Союзники. Чи не союзники? Покажіть мені будь ласка телеграму Черчілля з привітаннями Гітлеру в зв'язку з захопленням Франції! Покажіть мені побажання Рузвельта про перемоги німецької зброї? Скажіть мені, скільки льотчиків майбутнього Люфтваффе в порушення міжнародних угод було вивчено в Англії? Які генерали Вермахту вчилися в Вест-Пойнті? Розкажіть мені, хто ще проводив зустрічі між Гестапо і НКВД по координації дій і передачі досвіду? Було, було ... в улюбленому мною Кракові, в Катовіцах і т.д. вже після братської допомоги "неіснуючої" за словами В'ячеслава Молотова, польської нації.

Головний аргумент тих, хто намагається обілити СРСР, відсутність таборів смерті. Мовляв, людей на мило не переробляли - і зашибісь. Гуманісти. Мовляв, Сталін врятував євреїв від знищення - тому СРСР - імперія бобра, а у німців - повне інферно.

Насправді, не тільки прапори і паради, грудисті фізкультурніци і молоді комсомольці, заради партії готові зрадити маму з татом, ріднили людожерські режими.

ІМХО, головне, що робить СРСР і нацистську Німеччину близнюками-братами - це фашистська ідеологія: потужна централізована влада диктаторів, однопартійна система, ідеологічний прес, що пригнічує будь-яке інакомислення, репресивний апарат, спрямований нема на дотримання законності, а на сохраніеніе влади правящкй верхівкою, превалювання інтересів держави над інтересами особистості, повне презирство цінності людського життя, постійна брехня, зведена в норму.
Оруелла читали? Рекомендую. Взагалі, фашистська ідеологія користувалася великою популярністю на початку-середині 20 століття. І не зламайся Гітлер на єврейському питанні, так ще багато років прикрашав би своїм ликом обкладинки журналів "Time". Фашизм і нацизм - зовсім не одне і те ж, хоч як мене переконували нас в зворотному радянські ідеологи. Нацизм - це те, що погубило Німеччину, залишайся вона просто фашистської, і до сих пір по всьому світу було б повно зігующіх шанувальників.

Як тільки Гітлер прийняв на озброєння расову теорію, він був приречений. Навіть в середині 20 століття, при всіх апартеїду і інші дурниці, ділити людей за формою черепа, кольору шкіри і наявності крайньої плоті, було середньовічним мракобіссям. До речі, якщо ви думаєте, що приклад порваного на ганчірочки Адольфа додав розуму сьогоднішнім антисемітів або ку-клукс-клановци, ви помиляєтеся. Історія нікого нічому не вчить.

Тепер про те, хто гуманніше і краще.

З расовою теорією і її реалізаторами ми розібралися. Німеччина денацифікувати, ми все знаємо про табори смерті, про систему по знищенню людей. Бачили, як виглядала машина, що перемолов в попіл європейське єврейство. Скажіть німцеві, що він нацист, і ви завдасте йому тяжкої образи. Рецидиви трапляються, але порозумнішали суспільство миттєво на них реагує.

А що у нас з знищенням мільйонів людей за класовою ознакою? Як йде справа з висилкою цілих народів? З більшовицьким терором? Зі штучним голодом? З репресіями інакомислячих? Мільйонними трудовими таборами, в'язні яких безкоштовно будували об'єкти народного соціалістичного господарства? Як бути з кладовищами у вічній мерзлоті? З усіма цими лагами, засланцями поселеннями, психіатричними спецв'язницях? Системою загального доносів? Говоріть, засуджено 20-м з'їздом? Відмінно. Самі зробили, самі засудили. Кати НКВД закінчили життя в тюрмі? Пам'ятники чекістам звезли на смітник? Або могили розстріляних в Катині поляків розкопували виконавці та їх сім'ї, щоб повернути тіла родичам?
Нещодавно близька мені людина на блакитному оці повідомляв, як гуманно виселяли з Криму татар. Правильно виселяли - інакше б повернулися фронтовики їх вирізали б за співпрацю з німцями, як з'ясувалося. Їм по приїзду на нове місце худобу видавали, одяг, посівні ... він документи читав. Євреїв нам шкода, це ми з'ясували. А татар? З них мило не варили, значить, ті, хто заганяв людей, як худобу, в товарняки, повинні були дожити в Криму на персональні пенсії, а їх нащадки кричати, що Крим російський і вішати на лобовуха фото вусатого таргана?

З 6 + мільйонів селян України, Кубані та Поволжя теж не варили мила і не робили абажурів. Їх просто оточили загороджувальними загонами, після того, як забрали все зерно, і вбили голодом. Вони вмирали довго і болісно, ​​не в газових камерах, не в печах, у себе в будинках і матері готували суп з немовлят, щоб врятувати старших дітей. Табори смерті, говорите? А слабо, зробити з країни такий табір і не понести відповідальності? Ну, так, легкий осуд на внутрішньому заході вбивць і маніяків?

Що, Леніна винесли з Мавзолею (символу азійськості і дикості посеред Москви) за 10 мільйонів загиблих у громадянській? Кого засудили за злочини комунізму? Був суд? Суд? Ні, про денацифікацію я знаю! Як з декомунізацією? Чи не перейменуванням, від якого не холодно і не жарко. Як з тим, щоб за портрет Сталіна карали, як і за портрет Гітлера? Або треба обов'язково мило зварити? Або мільйони селян заморених голодом вбивцями під червоними прапорами, менше шкода, ніж мільйони євреїв, спалених вбивцями під свастикою в мечах Освенцима?
Чим класова боротьба краще расової теорії?

До тих пір, поки не відбудеться суд над комунізмом, доки не будуть засуджені і покарані винуватці-натхненники, чиновники-організатори та виконавці масових вбивств і репресій, поки ідеологія комунізму буде засуджена і заборонена, як і нацизм, ми будемо розсьорбувати наслідки роками і десятиліттями.

Гібридні війни, неіснуючі українці, гуманні переселення народів, кримнаш - це все звідти. Хворому - виліковний.

Для мене, людини непогано знає історію, між комунізмом і нацизмом стоїть знак рівності. Для мене маніяк, який убив 100 чоловік нічим не краще маніяка вбив 101 людини. Для мене неприйнятні обидва фашистських, людиноненависницьких режиму, і немає серед них того, який мені свій. Уж, вибачте мене, любителі СРСР і комунізму, ви мені теж не свої.
                                                           Ян Валетов

Немає коментарів:

Дописати коментар