понеділок, 26 червня 2017 р.

“Жлобство”: на Черкащині подорожчає проїзд на дизелях, які ходять через перекритий міст


За погодженням з обласними державними адміністраціями в межах регіональної філії “Одеська залізниця” ПАТ УЗ буде підвищено вартість проїзду пасажирів у поїздах приміського сполучення. Відтак, з 1 липня 2017 року вартість проїзду буде збільшено на 15% по відношенню до діючої у Черкаській та Кіровоградській областях.
Таке рішення було прийнято у зв’язку з високим рівнем збитковості приміських перевезень, який не дає можливості залізничникам у повному обсязі виконувати оновлення рухомого складу, підвищувати комфортність та якість обслуговування пасажирів, а також зростання цін на енергоносії, подорожчання матеріалів тощо.
Залежно від дальності поїздки вартість повного квитка в приміському сполученні на території зазначених областей становитиме від 8,60 грн. на перших 5 км і до 46 грн. на 400 км. Проїзд для дітей віком від 6 до 14 років, як і раніше, становитиме 75% від вартості проїзду дорослого пасажира, а студенти так само користуватимуться 50% пільгою згідно з чинним законодавством.
Нагадаємо, що правом безоплатного проїзду користуються 16 категорій громадян. Основними пільговиками залишилися пенсіонери, інваліди, сироти, учасники бойових дій, студенти тощо. При цьому компенсація залізничному транспорту від місцевих органів влади за проїзд пільгових категорій громадян практично відсутня. Так, за 5 місяців 2017 року перевезено у приміському сполученні майже 1 млн. 104 тис. пасажирів на суму 16 млн. 738 тис. грн., з яких компенсовано лише 10%.

Зазначимо, що скористатися пільгами у Черкащан не вийде. Адже на час перекриття мосту у додаткових дизелях пільгових перевезень не буде. Тож складається враження, що керівництво “Одеської залізниці” просто скористалося вдалим моментом, бо на час ремонту мосту через Дніпро, що триватиме біля чотирьох місяців, дизелі для багатьох черкащан залишаються чи не єдиним транспортом, яким можна добратися додому чи на роботу.

Немає коментарів:

Дописати коментар