пʼятницю, 30 червня 2017 р.

В Україні знімають фільм про діяльність Української Військової Організації

На екрани фільм «Екс», в основі сюжету якого лежать реальні події, вийде орієнтовно наприкінці 2017 року – повідомляє «Львівська газета»
Юліан Головінський (другий справа) - керівник "Летючої бригади" УВО на лаві підсудних, 1928 р.
Бійці підпільної української організації проводять революційну акцію проти уряду, котра за гіркою насмішкою долі перетворюється на криваву бійню. Молоді українські студенти – революціонери, члени підпільної організації УВО, кидають виклик нечесній і корупційній владі. Після ряду вдалих операцій, керівництво УВО планує провести нову акцію – експропріацію (або просто – екс) грошових коштів на потреби опору. До цього завдання залучають найкращих людей, а кістяком групи стають молоді, однак дуже досвідчені бійці.
Бійці здійснюють напад на поштове відділення. Під час нападу все іде шкереберть, немов доля і справді насміхається над хлопцями: поштарі виявляються озброєними, грошей у касі катма, а «нефартовий» револьвер дає осічку у найвідповідальнішу мить. Так політична акція із лозунгами і закликами перетворюється на криваву бійню. Не всім бійцям вдається вирватися живими, однак це ще не кінець: поліція іде по їхньому сліду.
Ось такий сюжет фільму “Екс”, що означає “експропріація”.
Зазначимо, що знімальний період фільму було розпочато на Львівщині та у Львові зокрема ще у середині грудня 2016-го. Протягом травня-червня зйомки тривали у Києві та передмісті, а 27 червня творча група знову працюватиме у Львові.
Фільм отримав державну фінансову підтримку за підсумками 8-го конкурсного відбору Держкіно України.
Картина насичена неповторним колоритом і музикою Галичини 30-х років ХХ ст., зокрема у фільмі будуть епізоди, що представляють знамениту батярську субкультуру.
Автором сценарію фільму є Ярослав Яріш, режисер стрічки – Сергій Лисенко, оператор-постановник – Сергій Михальчук, художник-постановник – Влад Одуденко, продюсер – Андрій Границя.
Виробництво – компанія Т.Т.М. за фінансової підтримки Держкіно України.

Немає коментарів:

Дописати коментар