неділю, 19 березня 2017 р.

Крим захопити, Московію перейменувати


В эти дни мы вспоминаем обстоятельства, приведшие к аннексии Крыма и началу российско-украинской войны, и понятию "русский мир", который стал предлогом для этой позорной бойни. С расстояния в три года, события выглядят уже несколько иначе, но суть их все равно не меняется. Украина таки ушла на Запад, больно и с кровью отрываясь от Орды, каковая отнюдь не сгинула в Пучине Леты, а перелицевалась сначала в Московию, а потом и в Россию.
Она осталась примерно в исконных ордынских территориях, да и менталитет ордынский так никуда и не делся, повсеместно конфликтуя с менталитетом европейским. Между прочим, к России перешел и еще один важный родовой признак Орды – постоянная экспансия. Рицы-основатели Орды тоже стремились к захвату как можно больших территорий и жили с дани, которую платило население захваченных земель и пошлин с торговцев, которые пользовались подконтрольными Орде, коммуникациями.
То есть, с применением или угрозой применения силы, Орда отбирала материальные ценности у тех, кто мог их производить или продавать. Сама же она ничего не производила и в тонкости торговли не погружалась.
И то сказать, в таком состоянии Московия прожила 350 лет, платя дань Орде и постепенно в ней растворяясь. Даже московская православная церковь, все эти годы усердно пела осанну Орде, поясняя верующим, что любая власть – от Бога и ей надлежит подчиняться.
 
Власне кажучи, до 1700 року незалежної і суверенної держави Московія не існувало. Було Московське царство, яке перебуває в ролі сюзерена від правонаступника Орди - Кримського Ханства. Саме до цього самого року, товариш Романов Петро Олексійович, виплачував звичну данину кримському хану. Треба сказати, що московити часто шахраювали і виплачували меншу кількість данини, за що не раз каралися як ординськими, так і кримськими ханами.  Але потім, цар Петро остаточно відмовився від виплат данини і вирішив зібрати під своє царство землі, що колись належали Орді і щоб надалі не виникало питань про те, що кримський хан є сюзереном царя московського, було вирішено захопити Крим і перейменувати Московію.
   З першим, за життя Петра - не вийшло, а з другим - цілком. У 1721 році, царство Московське було перейменовано в Російську імперію, На відміну від існуючих імперій, Російська мала кілька серйозних відмінностей. Перша відмінність - значна частина населення імперії навіть не уявляла, про це, а сам імператор слабо собі уявляв те, з чого складається його імперія і навіть - скільки людей в ній живе. Проте, він відразу вирішив, що "замало буде", і почав низку нескінченних загарбницьких воєн, які укладалися в парадигму Орди і стали візитною карткою "русского мира".
   Нове обличчя Росії було сформовано саме Петром, який на зорі свого царювання, встиг побувати у багатьох європейських країнах, включаючи Східну Пруссію, Голландію і Британію. Порівнюючи те, що він побачив, почув і прочитав, будучи в Європі, переконало його в тому, що рідна йому Московія - сумна, смердюча діра, зникнення якої ніхто б не засмутився і навіть не помітив би такого, бо вона не проводила ніяких оригінальних і дуже затребуваних товарів, а купувати нічого не могла через відсутність грошей.
Думаю, це була одна з причин, чому Петро змінив назву своєї країни з Московського царства на Російську імперію. З тих самих пір, самодержців російських і вищий світ, незмінно тягнуло до Європи і дійшло до того, що багато російських вельможі або майже не говорили по-російськи, або просто не знали його.
Щоб заявити про себе, Петро розв'язав цілу серію воєн, з метою захоплення територій і вже тоді постало питання: навіщо? Майже всі завоювання були зосереджені на Заході, а тому, можна предпожіть просту річ. Петро хотів побудувати у себе Європу і робив це як міг. Вся петровська архітектура - репліки або переспіви існуючих європейських архітектурних споруд.
Внутрішнє державний устрій він теж намагався підігнати під те, що бачив у Європі, але ось народець - не той. Люди були зліплені не з того тіста і навіть найближчі сподвижники, не мали мізків, здатних рухати країну в Європу. І тоді Петро наповнив апарат управління імперії, а особливо ту частину держави, яка відповідала за науку і освіту - іноземцями.
  Саму ж Росію він став розширювати в Європу, щоб отримати населення з іншого генетикою, яка дозволять будувати Європу, а не той безпросвітний сортир, які незмінно виліпили його одноплемінники. Він розумів, що зі своїм підлим і сволочним народом, він буде будувати Європу тисячу років і за життя він не побачить навіть відблисків нової країни.  Тому вирішив рухатися в Європу своєю армією і флотом. Звідси і нескінченні війни, звідси і нездійснене бажання Олександра 1, зайняти місце Наполеона і бути імператором Франції, а не рідний смітника, про що він не раз писав своїм близьким.

Немає коментарів:

Дописати коментар