понеділок, 12 червня 2017 р.

Олександр Згіблов: «Ремонт дамби – це шанс відродити річкове пасажирське перевезення»

                               44444444444
Ремонт черкаської дамби і обмеження руху транспорту через міст на 4 місяці має дати поштовх до розвитку річкового пасажирського транспорту. Добратися з Правого на Лівий берег можна на багато швидше, ніж, скажімо, проїхати через дамбу. Відстань між берегами 12-15 км, а в деяких місцях – всього 7. Але для цього потрібно відродити пристані для річкового транспорту при селах.
— У Радянські часи майже у кожного села, яке мало виходи до Дніпра, була своя пристань, фарватер. У деяких селах це вся інфраструктур збереглося. Не вистачає двох речей: пасажирських суден і необхідності налагодити навігацію. Думаю, навігацію відродити не проблема, а кораблі можна орендувати в Херсоні чи Миколаєві на ці 4 місяці, — зазначив Олександр Згіблов.
На його переконання, найбільшим попитом річкового перевезення користуватимуться ті, хто проживає на Лівому березі і вимушений щодня їздити в Черкаси на роботу. Відновлення річкового перевезення дозволить реанімувати річковий порт, який останнім часом почав занепадати.
Приміром, у Ірклієві ще досі збереглася портова інфраструктура. Відстань від Черкас до цього населеного пункту по Дніпру – 17 км. За словами Олександра Згіблова, перевезення від Черкас до Ірклієва зайняло б 20-30 хвилин.
— Сотні людей, які раніше їхали в Чорнобаївський район через дамбу могли б вільно пересуватися Дніпром, а вже на Лівому березі пересідати на міжміські автобуси, — зазначив депутат.
Окрім того, «Вільні демократи» ініціюватимуть перед «Укрзалізницею» збільшення кількості дизелів на час перекриття дамби.
Нагадаємо, на час ремонтних робіт з 15 червня буде перекрита дамба через Дніпро на 4 місяці. Транспорт пропускатиметься лише зранку і увечері.

Немає коментарів:

Дописати коментар