четвер, 1 червня 2017 р.

Український журналіст ткнув носом Путіна щодо його висловлювання про Ярослава Мудрого

Український журналіст ткнув носом Путіна щодо його висловлювання про Ярослава Мудрого
На землях сучасної України вже 800 років була цивілізація. Відбувалося бурхливе життя. Творилася історія всього контитенту. А там, де зараз Москва, ще були болота.
В Києві вже сотні років правили величні родини, які змінювали політичну мапу Європи, утворювали союзи і будували чудові міста. А там, де зараз Москва, ще були болота.
Вже сотні років на землях сучасної України люди від Галичини до Переяслава і Чернігова їздили верхи, обробляли поля, будували потужні фортеці. А там, де зараз Москва, ще були болота.
Ярослав Мудрий, разом з братом, поділив Русь "по Дніпру" - правив у Києві правобережжям, а брат Мстислав - у Чернігові лівобережжям. Після смерті брата князь об'єднав Київську Русь. А там, де зараз Москва, ще були болота.
В Києві 150 років вже як писали і читали. З'явились перші писані закони. Побудовані славетні собори, від величі яких перехоплює подих навіть зараз. А там, де зараз Москва, ще були болота.
Вже 200 років як хрестили Київську Русь. А потім - більше 100 років як Київ був митрополією Константипольского патріархату. Сердцем віри. З західним істиним корінням. Тут вірили у Бога - справжнього, а не в язичницкі ідоли. Саме тут відбувалося зародження слов'янства. А там, де зараз Москва, ще були болота.
Великий князь Ярослав помер у Вишгороді (сучасний район Київської області в Україні). Був похований у Києві у соборі, який збудував. Віддав все своє життя на укріплення слави і могутності Київської Русі. А там, де зараз Москва, ще були болота.
Це все, що друзям з московського болота треба знати про "любимого князя". І це добре, що вони поважають і цінують нашого київського князя. Врешті-решт, тою чи іншою мірою, з нього почалося перетворювання предків росіян, які ще жили в печерах десь посеред тих болот, на людей. Шкода що нічого з того не вийшло.

Немає коментарів:

Дописати коментар