середу, 14 червня 2017 р.

На Святу Трійцю відновлено діяльність громади УПЦ КП села Великі Дмитровичі Обухівського району Київської області!

Світлина від Сергія Ткачука.  Світлина від Сергія Ткачука.  Світлина від Сергія Ткачука.
На Святу Трійцю відновлено діяльність громади УПЦ КП села Великі Дмитровичі Обухівського району Київської області

5 червня 2017 року у День Святого Духа з Божого Благословіння було поновлено після рейдерського захоплення у 2002 році Московським Патріархатом-Рускім "Міром" - Українську Церкву у Дмитровичах, крім іншого було оновленно особовий склад Велико Дмитрівської громади Київського Патріархату, обрано на зборах парафії: Старосту громади, скарбника, голову та членів ревізійної комісії поновлено список членів парафії.... Перед зборами громади ми відправили соборну Божественну Літургію за участтю духовенства Обухівського району, служило 5-ть священиків, усі Українські молільники Дмитровичей приступили до святої Сповіді та до Святого Причасття ! Славили Бога єдиними устами-Рідною Українською Мовою та єдиним щирим Українським серцем !
Українська церковна православна громада у Дмитровичах діяла з 1921 по 1962 рік потім з 1991 по 2002 рік. У 2002 році Голова селищної Ради у Дмитровичах Тетяна Захарова за сприянням "Героя України" Регіоналки Тетяни Засухи привела у Дмитровичі Московський Патріархат репресувавши священика та громаду Київського Патріархату . Примішення Храму де молилися вірні Київського Патріархату з 1991 по 2002, як і все церковне майно та начиння було забране і передане Московській ново створений громаді ! З часом приміщення Церкви у Дмитровичах Київського Патріархату взагалі було зруйноване !
Тепер у 2017 році на Святу Трійцю-День Святого Духа діяльність Української церковної громади Київського Патріархату у Дмитровичах відновлено !
Слава Тобі Боже у Святій Тройці-Святій Єдиній, Слава Тобі !
                                                                   

Сергій Ткачук

Немає коментарів:

Дописати коментар