середу, 14 червня 2017 р.

Заява ВО «Свобода»

                                Світлина від Олега Тягнибока.
Українофобам не вдасться зупинити вшанування Шухевича
12 червня одіозний суддя Окружного адміністративного суду Києва Руслан Арсірій ухвалив завідомо неправове рішення, яким «призупинив» перейменування проспекту Ватутіна на проспект Романа Шухевича у місті Києві. Згідно з ухвалою, Київраді забороняється подавати на підпис міському голові та випускати й публікувати відповідне рішення міської ради, яке ухвалили депутати 1 червня 2017 року.
Ми впевнені в тому, що ця справа інспірована в рамках гібридної війни Кремля проти України. Поки українські герої грудьми закривають державу від московської агресії, надихаючись прикладами героїв минулого, в глибокому тилу безперешкодно діють розгалужені мережі агентів впливу Москви, колаборантів та різноманітних антидержавних елементів. Вони всіма можливими способами атакують українську державність та використовують будь-яку можливість для підривної діяльності. Це стало можливим, зокрема, через пасивність органів державної влади, які зобов’язані протидіяти ворожим проявам.
Київська влада несе спільну відповідальність за ситуацію, що склалася, позаяк вона довгий час затягувала ухвалення рішення про перейменування проспекту Ватутіна на проспект Шухевича, а тепер затягує його підписання і публікацію.
Своїми діями нелюстрований суддя Арсірій, який впродовж тривалого часу обслуговував режим Януковича, був одним із тих, хто торпедував процес очищення влади в Україні, а зараз є фігурантом цілої низки антикорупційних розслідувань, вчинив державну зраду, за що передбачена кримінальна відповідальність згідно зі ст. 111 КК України. Ознаки цього злочину також мають дії так званої «Антифашистької правозахисної ліги» та «Єврейської правозахисної групи», які є «позивачами» у цій справі.
Слід нагадати, що за подібною схемою вже діяла так звана громадська організація «Наждак», яка використовувала такі методи і так само через Окружний адміністративний суд Києва домагалася скасування виборів до районних рад у столиці. Як пізніше виявилося, організацію фінансував та координував її діяльність Кремль. Це слугує черговим підтвердженням діяльності на території України розгалуженої російської агентурної мережі, яка здійснює системну антиукраїнську діяльність, спрямовану на підрив основ національної безпеки України. Цьому потрібно негайно покласти край.
Ми вважаємо ухвалу нелюстрованого судді Арсірія юридично нікчемною, а тому київська влада на чолі з міським головою Віталієм Кличком не має жодного морального та юридичного права виконувати це рішення, спрямоване на реалізацію планів Кремля в Україні. Тим більше, що міський голова Києва та депутати з його фракції голосували за перейменування проспекту Ватутіна на проспект Шухевича, бо це є цілком законним і легітимним та немає жодних підстав далі затягувати реалізацію цього рішення.
У зв’язку з цим вимагаємо:
1) від Вищої кваліфікаційної комісії суддів України – провести належне розслідування діяльності судді Окружного адміністративного суду Києва Руслана Арсірія у зв’язку з неприпустимістю його перебування на посаді;
2) від Генеральної прокуратури України – внести подання до Вищої Ради Правосуддя про притягнення судді Окружного адміністративного суду Києва Руслана Арсірія до кримінальної відповідальності за злочини проти основ національної безпеки України;
3) від Служби безпеки України – здійснити перевірку діяльності організацій, що виступають «позивачами» в цій відверто антиукраїнській справі, пропагують ненависть до України та намагаються внести розкол в українське суспільство;
4) від Київського міського голови Віталія Кличка – вжити всіх заходів, щоби виконати рішення Київради від 1 червня 2017 року про перейменування проспекту Ватутіна на проспект Романа Шухевича.
Переконані – українофобам не вдасться зупинити вшанування Шухевича, як це раніше не вдалося Януковичу і його придворному адвокату Оленцевичу, який зараз відбуває заслужені 8,5 років покарання.

Немає коментарів:

Дописати коментар