понеділок, 20 лютого 2017 р.

У Корсуні відкрили пам’ятник Героям Небесної Сотні

Сьогодні у Корсуні-Шевченківському урочисто відкрили та освятили пам’ятний знак Героям Небесної Сотні. Про це повідомляють в Корсунь-Шевченківській РДА.
Пам’ятний знак має вигляд двох розколених гранітних брил, а поміж них – квітка мальви, як символ любові до рідної землі та свого народу, до батьківської хати, уособлення духовного коріння людини, її вірності спадщині предків.
Активний учасник Революції Гідності, волонтер, настоятель Спасо-Преображенського храму, благочинний Корсунь-Шевченківського району, протоієрей Ростислав Било освятив пам’ятний знак, присутні помолились за Героїв і за мир та добробут України. Після чого відбулось покладання квітів.
До учасників урочистостей звернувся голова Корсунь-Шевченківської райдержадміністрації Василь Клименко: «Сьогодні ми зібралися, щоб у глибокій пошані низько схилити голови перед пам’яттю Героїв, які своїм прикладом показали, як треба любити Україну, свій народ, відстоювати свободу та незалежність. Хай пам’ять про них згуртує нас, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу жити достойно і вважати себе громадянами, а не просто жителями, народом, а не населенням. І кожного дня, йдучи на роботу, віддавати часточку себе для зміцнення власної держави. Бо кожен з нас своїми зусиллями підіймає економіку, захищає і розвиває Україну».

Нагадаємо, до Небесної Сотні зараховано і семеро активістів із Черкащини: Максим Горошишин (с.Грушківка, Кам’янський район), Юрій Паращук (Тальне), Юрій Пасхалін (с.Носачів, Смілянський район), Андрій Саєнко (Сміла), Віктор Чернець (с. Подібна, Маньківський район), Віталій Смоленський (с.Фурманівка, Уманський район) та журналіст із Корсуня Василь Сергієнко. Усі вони удостоєні звання Герой України посмертно.

Немає коментарів:

Дописати коментар