понеділок, 20 лютого 2017 р.

Найгірше, у світі це є - брехня!

Основна світлина Олени Білозерської
Найгірше, що є у світі - брехня. Найважче - неможливість казати правду. Зв'язаний цією неможливістю - як боксер зі зв'язаними руками: його б'ють, а йому бити нічим.
Завжди знаходиться якась поважна причина, щоб не казати усе як є. Найперші серед них: "ця інформація нашкодить своїм", "ця інформація зіпсує міжнародний імідж", а також "люди не зрозуміють і не підтримають".
Той, хто не хоче або не може казати правду, щомиті підставляється: будь-яка наволоч може його ловити І БУТИ ПРИ ЦЬОМУ ПРАВОЮ, І ВСІ ЦЕ БАЧИТИМУТЬ.
Для прикладу - той самий Майдан. Коли ми заводимо шарманку про "злочинні накази", ми даємо ваті повне право тицяти нас носом у практику західних країн, де поліцейські зазвичай розправляються з мітингуючими значно суворіше, ніж януковичів "беркут". Коли згадуємо про "злочинну владу" - а чому, власне, вона була злочинна? Бо крала багато? Ну, так нинішні крадуть не менше.
А чому б нам хоч зараз не сказати правду: нас не влаштовував проросійський совково-ватний курс, який узяла влада. А оскільки за чотири роки свого президентства Янукович довів, що вкорінився міцно і переобрати себе не не дозволить, ми просто всіма підручними засобами, від гасел до бензину, усували його клан від влади. Якби він не підставився, розігнавши студентів, Майдан трапився б під час найближчих президентських, оце і все.
"Беркути" були зобов'язані за будь-яких обставин захищати режим. Але жаліти їх жодна нормальна людина не буде, бо їх тренували бити людей на підозрюваних у СІЗО (на людях, яких навіть наші продажні суди ще не визнали винними). Людей, які відмовлялися визнати свою провину, приковували до залізного столу чи стільця, залітав натовп отих "беркутів" з кийками і робили з людини інваліда. Жінок, які були "в отказі", били так само, як чоловіків. Маю знайому, яка через це пройшла, й не одного знайомого.
Так що отримували "беркути" - по заслугах. Ще й мало отримували.
Але забудьте, ніхто той "беркут" не покарає - ні за в'язнів, ні за Майдан. Жодна влада не покарає силовиків за те, що вони виконували накази попередньої влади. Інакше вони не виконуватимуть її накази. А їх же треба комусь виконувати. Бувають випадки, коли протестуючих, навіть мирних, необхідно розігнати. На Донбасі, наприклад, це вчасно не було зроблено, результат відомий усім. А буває, коли їх у жодному разі не треба чіпати, як сьогоднішню акцію на Банковій. І не "беркутам" же, чи "кордам", чи як їх там, приймати рішення у кожному конкретному випадку. Їхнє діло - підпорядковуватись. А без гарантій непереслідування вони цього не робитимуть.
Сьогоднішнє протистояння у столиці теж спричинено брехнею - в першу чергу, з боку влади. Казати всю правду не може ніхто, навіть я. Але все-таки треба казати її значно більше, ніж у нас це прийнято.
І ще - менше пафосу, більше здорового цинізму. Тоді й розчарувань ні в кого не буде.
                                                                  Олена Білозерська

Немає коментарів:

Дописати коментар