неділю, 19 лютого 2017 р.

Черкаський бізнес прагне працювати на українську “оборонку”

Скооперуватися задля підвищення обороноздатності країни збираються промисловці Черкащини та Державний концерн «Укроборонпром». Про шляхи налагодження корпоративних зв’язків говорили керівники промислових підприємств області на зустрічі з представниками Державного концерну під головування заступника очільника області Костянтина Омаргалієва, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.
Черкащина – одна з 19 областей, яка підписала Меморандум про співпрацю з ДК «Укроборонпром». У його рамках підприємствам області надали два номенклатурні видання продукції оборонного призначення, що потребує імпортозаміщення. З ними ознайомилися 24 керівники промислових підприємств області, 18 з яких, відповідно до спеціалізації, визначили напрямки можливої співпраці та надіслали пропозиції потенційним підприємствам-споживачам концерну.
– Наші підприємства працюють в усіх галузях і забезпечують Збройні Сили України тими видами озброєння та військової техніки, які вкрай необхідні на сьогодні, – говорить директора Департаменту виробництва Державного концерну «Укроборонпром» Олексій Кваша. – Завдання, які потребують вирішення в особливий період, наш концерн виконує. Торік ми на 100 % виконали замовлення від держави, ЗСУ та інших військових формувань з ремонту озброєння та військової техніки, їхньої поставки до підрозділів. На сьогодні ж «Укроборонпром» зосереджений на налагодженні співпраці з підприємствами в регіонах України.
За словами Олексія Кваші, нині 26 підприємств-учасників концерну вже співпрацюють з підприємствами області. Найбільша частка замовлень надходить до ДП «НВК «Фотоприлад» та ДП «Оризон-Навігація». Він додав, що цьогоріч за договорами з підприємствами області сплановано замовлення оборонного призначення на майже пів мільярда гривень.
– Одним з пріоритетів розвитку області є ефективне використання її промислового потенціалу, – наголошує Костянтин Омаргалієв. – Тож зараз маємо на меті налагодити якісну комунікацію та закласти фундамент для подальшої плідної співпраці з «Укроборонпромом». Нині потенціал наших промислових підприємств використовується не на повну потужність. На Черкащині є чимало підприємств, які чи не єдині на всю Україну виготовляють необхідну для оборонної галузі продукцію. Приміром, ПАТ «Укрп’єзо». І таких підприємств у нас багато.
Відзначимо, торік в облдержадміністрації підготували та направили для ознайомлення концерну та Міністерству оборони України каталог промислових підприємств Черкащини, що будуть цікаві для співпраці.  Водночас учасники зустрічі домовилися про налагодження зв’язків не тільки на державному, а й регіональному рівні.

Немає коментарів:

Дописати коментар