неділю, 19 лютого 2017 р.

Дружина священика у Тальному відбирає у прихожан свічки

Прихожани Троїцької церкви Московського патріархату в Тальному скаржаться на священика та його дружину. Про це пишуть “Вісті Черкащини”.
– У свято Стрітення люди закупили на базарі свічки й прийшли до церкви посвятити, – розповідає вірянка Наталія. Прізвище боїться називати. – Воно-то взагалі дивно у церкву приходити із купленими на базарі свічками, але наш священик Сергій Бардецький із паніматкою Лідією правлять за свічку від 4 до 7 гривень. Тому люди купують на базарі за 1-2 гривні й приносять у церкву свої, щоби посвятити.
Виходить значно дешевше. Люди святять і забирають: на похорон, ще на щось.
Це помітила паніматка. Коли ж учора люди за звичкою прийшли посвятити свічки, паніматка наказала жінці, яка торгує у церковній лавці, повитягати із пачок, що принесли люди, свічки собі. Брали по 5 чи й по десятку. Не соромилися. Робили це демонстративно, на очах у парафіян. Люди обурені. Бо добре знають, що невдовзі купуватимуть у церкві свої ж свічки, але вже по 7 гривень. Дорогою з храму тільки про це й говорили”.
Троїцька церква Московського патріархату в Тальному будується з 1999 року. У перші роки жителі району жертвували своїм одноденним заробітком на будівництво. Однак храм досі не добудовано. Службу правлять у підвалі.
Окрім двох московських церков у місті є ще два храми Київського патріархату, Римо-католицький костел, церкви християн-баптистів, адвентистів сьомого дня та свідків Ієгови.

Немає коментарів:

Дописати коментар