неділю, 19 лютого 2017 р.

В Черкасах відкрили спортзал імені Сергія Амброса

У другу річницю загибелі молодшого лейтенанта полку “Азов” Сергія Амброса в Черкасах відкрили спортивний названий на його честь.  Зал був створений в приміщенні колишньої тютюнової фабрики завдяки азовцям та фінансуванню з міського бюджету в рамках програми “громадського бюджету”.
Сергій Амброс, не зважаючи на свій юний вік (24 роки), вже став легендарною особистістю для Черкас.  В його честь вже названа вулиця в місті.
Сергій Амброс – український громадський активіст, спортсмен, молодший лейтенант ЗСУ, пройшов найстрашніші випробування Революції Гідності, добровольцем відправився в “Азов” відразу після його формування.
Рятуючи мирні квартали Маріуполя від обстрілів російськими “градами”, полк  “Азов”, офіцером якого був Сергій, здійснили блискавичну операцію з відтиснення ворога від околиць міста. Воїни добробату звільнили декілька приміських сіл, в тому числі стратегічно важливе село Широкине. Там, 18 лютого 2015 року, після повернення з розвідрейду був смертельно поранений мінометною міною.
Посмертно нагороджений орденом «За мужність», відзнакою «Народний Герой України».
Ігор Сичов

Немає коментарів:

Дописати коментар