вівторок, 21 лютого 2017 р.

Зачем Чалый заявил про "многолетнюю подготовку" к захвату Крыма?

ТАСС опублікував "сенсаційне" інтерв'ю Олексія Чалого під заголовком "ми готувалися до подій 2014 року багато років".

І наші тут же взялися репоста це інтерв'ю і з захватом розбирати на цитати. Наприклад, такий фрагмент:

"- Тобто весь цей час ви чекали слушної нагоди, щоб заявити, що Севастополь хоче повернутися до складу Росії, але нагоди не було?
- Можна сказати, що підходять ситуацій було кілька, але до 2014 року не було юридичної можливості це зробити. У 2004-2005 роках ми перший раз готувалися до перевороту в зв'язку з "помаранчевою революцією". Але юридично міцна база для наших дій могла з'явитися тільки в разі, якби виник період беззаконня, коли не можна залишатися в рамках закону, якщо з тобою перестають говорити мовою закону. У 2004-2005 року цього не сталося. Тоді, як ви пам'ятаєте, в Києві сталася практично легітимна передача влади.

Точно такий же критичний період був в 2008 році, під час війни в Південній Осетії. Ющенко був президентом України. Чорноморський флот Росії брав участь в операції, і коли вони поверталися до Севастополя, на свою головну базу, Ющенко дав команду їх не пускати.

Взагалі дотепно абсолютно: озброєний флот не пустити на власну базу. Це провокація на рівні, близькому до оголошення війни. Я не буду вдаватися в деталі, але насправді до цього було дуже близько. Але офіцери просто не наважилися стріляти один в одного, живучи в одному місті, дивлячись один одному в очі. Тоді ми теж готувалися до захоплення влади в місті. Але не вийшло".

Хоча це справжнісінька приманка. ІМХО, ключові слова, заради яких сам ТАСС інтерв'ює якогось Чалого, такі:

"- В цей період ви підтримували якісь відносини з Росією, з федеральним центром? Чи отримували звідти якусь зворотну реакцію?

- Ні. У мене не було ніяких контактів. Я взагалі не розумів, що будуть робити в Росії. Від них не було ніякої зворотного зв'язку ".
Я абсолютно впевнений в тому, що таким чином Кремль намагається перевести стрілки на всяких Чалих та іншу місцеву шелупонь, мовляв, це все вони самі, кримчани, а ми тільки потім відреагували, бо не могли кинути Малахольная російськомовне населення в біді.


Не ведіться на це.
                                              Вадим Фульмахт

Немає коментарів:

Дописати коментар