вівторок, 21 лютого 2017 р.

Серіал «Дрова» на телеканалі «Україна»


Короткий зміст попередніх серій.

Управдом Олексій Петрович звертається до мешканців ввіреної йому багатоповерхівки в спальному районі столиці поставитися з розумінням до значного збільшення тарифів за обігрів будинку в зв'язку з вимушеною необхідністю припинення закупівель палива у оскаженілого перевіреного постачальника.

Мешканці будинку на перших порах виявляють відкрите невдоволення, але ведені метою об'єднатися з західним мікрорайоном, який вже давно живе за такими тарифами, і де є більш пристойні школи і медичні установи, йдуть на цей крок.

Управдом Олексій Петрович, демонструючи свою відкритість ведення справ в «світі прозорих стін» демонструє мешканцям договору з набагато більш високими цифрами від нових, більш надійних постачальників дров.

У цей момент в східному мікрорайоні міста колектив ентузіастів блокує шлях поставки лісу від того самого оскаженілого постачальника, про припинення закупівель палива у якого оголосив Управдом.

Олексій Петрович разом з його заступником Борисом Володимировичем роблять екстрену заяву мешканцям, що альтернативи поставок палива для обігріву будинку немає, і просять їх розуміння і допомоги в наданні впливу на колектив ентузіастів для розблокування поставки дров від оскаженілого перевіреного постачальника, припинення закупівель у якого відбулася раніше.
Кілька активістів з жителів середніх поверхів ввіреного Олексію Петровичу будинку по власним інформаційним каналам з'ясовують, що поставки дров весь час до блокування не припинялися, а також те, що значна частка торгових операцій контрольована відомим в місті підприємцем Леонідом Ринатович, за сумісництвом власником не менш відомого спортивного клубу. Крім того, цей клуб є єдиним представником будинку Олексія Петровича на міжрайонному першості з бадмінтону, але при цьому іменується місцем дислокації оскаженілого постачальника дров.

Все це збігається з річницею трагічних для всіх мешканців подій 3-річної давності, завдяки яким вони і отримали можливість жити в окремому сучасному будинку. І троє активістів зі складу головуючого комісії правління будинку закликають всіх інших мешканців напередодні річниці заодно приєднатися до мирного кидання пластикових меблів у вікна квартири кербудом з вимогою посилення дров'яної блокади.

Більшість мешканців будинку, знаючи про колишніх місцях прописки цих активістів, а також пам'ятаючи про ті події, до їх заходу приєднатися не поспішає. Але жителі нижніх поверхів, ведені бажанням тарифної справедливості, роблять це із задоволенням.

Управдом зі стажем Влада Юліївна, на повні груди відчуваючи швидкий прихід черговий весни і ймовірність повернення собі раніше займаної позиції, в екстреному порядку робить новий велике замовлення на партію шпаківень і гнізд для приєдналися до заходу мешканців будинку, а також запрошених жителів приватного сектора, і має намір підтримати активістів, дооформити мобільними архітектурними формами вхід в під'їзд будинку по його периметру. В якості додаткової мотивації учасників на весь період заходи пропонується не платити по рахунках взагалі.

У передчутті рейтингового ефіру, колектив центрального радіо «Говорун» з районів, розташованих по той бік дрімучого лісу, традиційно скалить зуби і тримає шампанське напоготові.

Далі глядачам серіалу, в першу чергу мешканцям будинку, пропонується самостійно відокремити правду від вигадки і визначити можливий розвиток сюжету, давши самим собі відповідь на одне просте запитання:

Хто в цій ситуації нежилець?
                                                            Роман Сулима

Немає коментарів:

Дописати коментар