четвер, 15 червня 2017 р.

В ОДА пояснили, чому на час ремонту мосту неможливо запустити річкове сполучення

На час ремонту мосту через Дніпро, не передбачається перевезення людей водним сполученням. Тільки дизелі та рейсові автобуси. Про це повідомили в Черкаській ОДА.
- Також ми відпрацьовували можливість понтонної переправи. Але, на жаль, сьогодні для цього немає технічних можливості, до того ж і такого обладнання в Україні немає. Воно було в одній області, але нам звідти відповіді поки не надали. Також ми робили запит до Збройних сил України, але відповіді станом на сьогодні від них також немає, - зазначає заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргалієв. – Але фактично сьогодні навіть немає такого причалу, де б можна було поставити понтонну переправу.
Щодо рейсових автобусів, то на сьогодні на лівий берег і назад курсує 28 рейсових автобусів.
- Але з перевізниками є домовленість, що вони додатково готові запустити ще 4 оборотних рейси в кожне пропускне вікно. Ці автобуси є, але їхню необхідність ми побачимо в перші дні перекриття по потоку пасажирів, - зауважує начальник управління транспорту, дорожнього господарства та оборонно-промислового комплексу Сергій Чубань.
Водночас, самі перевізники повинні підкорегувати свої рейси під пропускний час на мосту. Інформацію про графіки обіцяють розмістити на автобусних станціях.
Ремонт мосту триватиме від 4 до 6 місяців. Паралельно лагодитимуть ще й дамбу.
Нагадаємо, що міст на ремонт закривають із 19 червня. На цей час залізниця пускає ще два додаткові дизелі, а по самому мосту у визначені години пропускатимуть рейсові автобуси, спецтранспорт та тих, хто матиме перепустки.
   14 червня під час прес-конференції в Черкаській обласній державній адміністрації чиновники розповіли, хто матиме право перетинати черкаську дамбу в період її  поточного ремонту. Нагадаємо, що ремонт дамби розпочнеться в понеділок 19 червня. Триватиме орієнтовно 4 місяці.
Так, за словами заступника голови ОДА Костянтина Омаргілієва, під час ремонту  черкащани зможуть пересуватися дамбою виключно залізницею та пасажирськими рейсовими автобусами. Залізницею – цілодобово, автобусами – щодня в проміжках з 6 до 9 години ранку та з 16 до 19 години вечора. Легковикам заборонений перетин дамби. Виключенням будуть тільки автівки військових, поліцейських, спецтранспорту та топ-чиновників області. Зокрема, голови районних адміністрацій матимуть перепустки на час ремонту дамби.
Також, буде дозволено певним підприємствам перевозити своїх робітників автобусами в години пропуску рейсових автобусів.

Немає коментарів:

Дописати коментар