четвер, 1 червня 2017 р.

Порошенко отримав карт-бланш. Пристебніть ремені, буде весело!

Останнім часом в Україні "почало відбуватися те, чого нам так не вистачало всі ці три роки", вважає волонтер Роман Донік. "Я не знаю, що зараз почнеться, але щось почнеться. Головне - не вестися на вкидання і на провокації, які влаштовуватиме агонізуючий клас тіньовиків". 

170529-budeveselo.jpg

Адреналіну вистачить на всіх :)
Адреналіну вистачить на всіх :)
Мало хто пов'язує всі недавні події в один логічний ланцюжок. Але якщо зв'язати всі, то можна помітити, що ми напередодні грандіозного шухеру.
 Можливо, одного з найпотужніших за останні три роки.
За кілька тижнів під удар потрапили конвертаційні центри, обнальщики і схеми з відшкодування ПДВ. 
Тобто потік грошей, який раніше виймався завдяки злочинним схемам і запускався в тіньову економіку, зараз не в потоці. Тому що напружилися всі ті, хто мають відношення до цього бізнесу. Так, у нас вже давно це бізнес. Те, що він злочинний по своїй суті, - це дрібниці.
Але і це не все. Цей бізнес все одно дотиснуть. Від нашої влади це вже не залежить. Ну не буде Європа гратися в одній пісочниці з країною, в якій половина грошей проходить через конверти і обнальні ями. Ну, не прийнято так в цивілізованому світі. Більш того, в ньому з цим борються.
І зараз ціла артільна каста, яка сформувалася за 20 останніх років, буде відриватися від грошових потоків. Наслідки важко уявити. Це торкнеться і ринку середнього і малого бізнесу, тому що маса підприємств залишалися на плаву завдяки вливанням грошей з цього сектора тіньової економіки. Крім того, всі неконтрольовані фінансові вливання і фінансування налом - звідси ж.
Тобто через якийсь час зібрати проплачений мітинг стане досить проблематично. Буде проблема з грошима, а зокрема проблема з кешем. Подобається нам чи не подобається, але у нас вже є ціла протестна індустрія, яка зав'язана на фінансуванні з невідомих джерел грошима незрозумілого походження.
Зараз через зниження надходжень припиниться фінансування людей і проектів, які в принципі багато років жили на підгодівлі з цього бізнесу. Це і ЗМІ, і журналісти, а найголовніше - професійні "активісти" і "протестанти" за все хороше проти всього нехорошого. Чи здадуться вони без бою? Думаю, ні.
Зараз буде загострення. Зараз буде одна з найпотужніших атак на владу за останні роки. Для них це дійсно "останній і рішучий бій". 
У багатьох вчорашніх  "господарів життя" все накривається мідним тазом. Зараз вони будуть об'єднуватися для того, щоб зберегти собі заповідник беззаконня.
....
Я не знаю, що зараз почнеться, але щось почнеться. Тому що почало відбуватися те, чого нам так не вистачало всі ці три роки. 
Я не знаю, який карт-бланш отримав Порошенко, але якийсь отримав. Пристебніть ремені. Думаю, буде весело. 
Головне - не вестися на вкидання і провокації, які влаштовуватиме агонізуючий клас тіньовиків.

Роман Донік, волонтер
Роман Донік, волонтер

Немає коментарів:

Дописати коментар