суботу, 3 червня 2017 р.

В монастирі УПЦ МП закликали до повстання за «російську землю»


                                     
Священнослужителі Свято-Успенського Миколо-Василівського монастиря Української православної церкви Московського патріархату (МП), який розташований у селі Нікольське Волноваського району Донецької області, закликали «російську землю» «встати за віру» і «піти у священний бій». Про це повідомив журналіст Денис Бігунов й опублікував відео в YouTube.

На ролику видно, як ченці проводять захід до Дня Перемоги, а віруючі співають пісні про те, що «Хресним ходом і з молитвою» вони підуть за «російське правоє дєло», а Росію «чекають святі перемоги». Зазначається, що вказаний монастир міститься за 40 км від лінії фронту в тилу українських військ.
Враховуючи той факт, що РФ окупувала та незаконно анексувала український Крим, співи такого змісту можна розцінювати не інакше, як диверсійно-ідеологічну, підривну роботу в тилу українських військ і акцію солідарності з російським аґресором. «З власних джерел у правоохоронних органах стало відомо, що стосовно представників цієї релігійної організації в листопаді 2016 року було порушено карне провадження і це зовсім не дивно», — вважає п. Бігунов.
Сайт монастиря переповнений матеріалами російського націонал-шовіністичного, антиукраїнського й антизахідного змісту, а характер матеріалів вихваляє російську авторитарну державно-політичну традицію, підносячи її над світовою цивілізацією, зокрема європейською.
На головній сторінці сайту монастиря відвідувачів зустрічає вітання в дусі сюрреалізму: справжній, живий мікс православ’я та комунізму. Мабуть, те, що не вдалося свого часу зробити Сталіну і НКВС, вдалося попам Свято-Успенського Ніколо-Василівського монастиря Московського патріархату.

Немає коментарів:

Дописати коментар