суботу, 17 червня 2017 р.

Черкаська облрада затвердила директора краєзнавчому музею



9 червня 2017 року Черкаська обласна Рада більшістю у 55 голосів затвердила рішення конкурсної комісії з обрання директора Черкаського обласного краєзнавчого музею. Рішення конкурсною комісією було прийнято ще в березні 2017 р. Тоді переможцем конкурсного добору було оголошено Ірину Собко.
17 березня 2017 р. участь в конкурсі брало 4 особи: Алла Кушнір (діюча директорка), Сергій Ганницький (завідувач відділу історії Черкащини XIV-XX століття), Назар Лавріненко (керівник турагентства та громадського проекту "ЗЕРНОЛЕНД") та власне Ірина Собко (завідувачка науково-методичного відділу музею), яка й перемогла, набравши більшість голосів шляхом таємного голосування.

Це був другий конкурс на посаду директора Черкаського обласного краєзнавчого музею. Перший тривав у грудні 2016 року і завершився тим, що директора не було обрано, адже жоден з кандидатів (а вони були в тому самому складі) не набрав більшості голосів.

Нова директорка музею Ірина Собко до конкурсу 13 років пропрацювала в обласному краєзнавчому музеї завідувачкою науково-методичного відділу. Під час презентації своєї програми розвитку музею вона зазначала, що ставить собі за мету реформувати музей таким чином, щоб він став сучасним, прогресивним духовним осердям краю – зокрема, обіцяла створити школу молодого екскурсовода та започаткувати профільне видання музею.

За матеріалами Управління культури Черкаської ОДА та Прочерк

Немає коментарів:

Дописати коментар