суботу, 19 серпня 2017 р.

Черкаський ресторан сплатить понад 30 тис. грн штрафу

                   Черкаський ресторан сплатить понад 30 тис. грн штрафу
Черкаський ресторан "Чумацький шлях" сплатить 32 тис. грн штрафу за порушення авторських прав та незаконне використання музики.
Організація колективного управління авторськими та суміжними правами" Товариство з обмеженою відповідальністю "Ворнер Мьюзік Україна" подала позов проти власника ресторану за незаконне використання західного музичного твору "Trouble" від Іггі Азалія та Дженніфер Хадсон.
В обґрунтування заявлених вимог позивач послався на те, що його права та законні інтереси, як власника права інтелектуальної власності, були порушені відповідачем, шляхом протиправного використання. Представник позивача позовні вимоги підтримав з підстав, заявлених у позові.
Під час судового розгляду справи власник "Чумацького шляху" не зміг надати доказів легального використання музики, а саме наявності договору з правовласниками або організацією колективного управління та сплати роялті. Внаслідок цього підприємець має сплатити 32 тис. грн  компенсації та 1600 гривень судового збору. Кошти суд стягує на користь ОКУАСП, яка є організацією колективного управління, в інтересах ТОВ "ВорнерМьюзік Україна" -  компанії, яка представляє інтереси Іггі Азалії та Дженніфер Хадсон на території України.

Немає коментарів:

Дописати коментар