суботу, 19 серпня 2017 р.

Ізраїль не визнає Голодомор геноцидом українців


Парламент Ізраїлю, швидше за все, не братиме декларативне рішення про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив міністр охорони навколишнього середовища Ізраїлю, глава міжурядової комісії розвитку міжнародних зв'язків між Україною та Ізраїлем Зєев Елькін.

Він пояснив, що в Ізраїлі є традиція, що, питання, пов'язані з трактуванням тих чи інших історичних подій, як правило, не виносяться на політичне рішення, а "максимум виносяться на обговорення".

Як приклад Елькін привів питання визнання геноциду вірменського народу, який неодноразово обговорювалося в парламенті, "але жодного разу не було прийнято якесь декларативне рішення".

"Ізраїльський парламент вважає, що питання минулого повинні вирішуватися не політиками, а професіоналами, як частина професійного дискурсу", - підкреслив він.

"Тому я не думаю, що буде прийнято якесь декларативне рішення по Голодомору, як і по інших тяжких трагічних сторінок в історії тих чи інших народів, тому що це не відповідає нашій парламентській традиції. В нашій парламентській традиції як правило декларації подібного типу не приймаються ", - підсумував міністр.

Немає коментарів:

Дописати коментар