неділю, 20 серпня 2017 р.

Представник Опоблоку та БПП фальсифікували вибори в облраду, - правоохоронці

Технічним виконавцям фальсифікацій результатів виборів до Черкаської обласної ради 2015 року вручили підозри та обрали міру запобіжного заходу.
Так підозри отримали голова Черкаської обласної виборчої комісії Микола Свергунов (Опозиційний блок)
та секретар Дмитро Жиляєв (Блок Петра Порошенка)
Слідством установлено, що 03.11.2015 голова Черкаської обласної виборчої комісії з метою фальсифікації результатів виборів, вступивши у злочинну змову із секретарем виборчої комісії, разом та за попередньою змовою з ним, без відома членів комісії відкрили опечатаний сейф з протоколами районних виборчих комісій та внесли дані з них до звичайної електронної таблиці, що дозволило визначити, які з партії подолали 5% бар’єр.
У подальшому, голова та секретар Черкаської обласної виборчої комісії, діючи з метою покращення результатів виборів для своїх місцевих організацій політичних партій, разом та за попередньою змовою, умисно включили недостовірні відомості до електронних виборчих документів і роздрукували їх, після чого голова Черкаської обласної виборчої комісії склав, підписав та оголосив постанови про затвердження виборчих списків місцевих організацій політичних партій та про оприлюднення результатів виборів Черкаської обласної ради, інформує офіційний сайт прокуратури Черкаської області.
Ухвалами слідчого судді Придніпровського районного суду м. Черкаси до підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час.
Нагадаємо, що у ніч з 3 на 4 листопада 2015 року під час підведення підсумків з виборів депутатів Черкаської обласної ради, члени обласної виборчої комісії затвердили сфальшований підсумковий протокол. У низки партій було відібрано близько 40 тис. голосів виборців, які розподілилися між БПП-Солідарність, Опозиційний Блок та ВО «Черкащани». За результатами таких фальсифікацій до ради потрапляв «Опозиційний блок», а за бортом залишалися «Укроп» та Партія ветеранів Афганістану.
До річниці фальсифікацій видання «Кропива» вже проводило детальне розслідування з даної гострої теми. Голова та секретар виборчої комісії є лише виконавцями схеми реалізації фальсифікацій, почитати для кого вони здійснювалися можна у нашому розслідуванні. Окрім Опозиційного Блоку та БПП в їх реалізації були замішані низка інших політичних сил які мали різні ролі в тому числі і інформаційні.

Немає коментарів:

Дописати коментар