неділю, 13 серпня 2017 р.

На Черкащині обкрадають Шевченкові пам’ятники

Сьогодні не лише село Шевченкове на Звенигородщині позбавлене своєї родзинки – пам’ятника при в’їзді, а й село Будище. Там також викрали металеву частину зі знаку при в’їзді в село.
1
Нагадаємо, до цього викрадали малого Тарасика з ягням біля знаку «Шевченкове». Викрадали не раз… Скульптурна композиція зображала скульптуру малого Тараса із зошитом, який спирається на палицю, а поруч ягня, як нагадування подорожнім, що в цьому селі в сім’ї кріпака зростав геніальний поет, художник, громадський діяч Тарас Шевченко.
Тепер і Будище при в’їзді в село має пусту стелу без Шевченка, пише Прочерк. Самого барельєфного зображення Шевченка на пам’ятному знаці при в’їзді в село немає. Про це “Прочерку” повідомив сільський голова Будища Валерій Кулик.
Більше того, викрадачі металу також викрали захисний дашок, що був на одному з віковічних дубів Тараса Шевченка в Будищах. Дуби вважаються пам’ятками природно-заповідного фонду. Не всі у ідеальному стані, а той що втратив захисний дашок, тепер потребує як лікування від шкідників, так і нового захисту. Про це повідомила генеральний директор Національного заповідника “Батьківщина Тараса Шевченка” Людмила Шевченко.
Budysche_Shevchenko_Oak
Враховуючи, що влада Черкащини здавна презентує область як край Богдана і Тараса та запрошує туристів відвідувати Шевченкові місця, «Прочерк» звернувся до начальника Головного управління Національної поліції в Черкаській області з запитом щодо стану справ з пошуку злочинців. Зокрема, важливо дізнатися, як йде розслідування з зазначених питань? Чи перевірялися заготівельні пункти металобрухту? Які ще були здійснені заходи для розкриття злочину та повернення регіону його привабливості?
З відповіддю поліції обіцяємо ознайомити громадськість.

Немає коментарів:

Дописати коментар