суботу, 26 серпня 2017 р.

Чорні запорожці повернулися до української армії

                      Світлина від Roman  Koval.
У січні 2017 р. Історичний клуб “Холодний Яр” скерував командирові 72-ї ОМБр полк. Андрієві Соколову звернення. “На наше переконання, саме Армія УНР має стати зразком і орієнтиром для сучасного українського війська, – писали ми. – Вітчизняні збройні сили мають набути українського змісту й питомого українського обличчя. Пропонуємо Вам почати цей історичний процес і на виконання Указу Президента України звернутися до Головнокомандувача з проханням надати Вашій лицарській частині – 72-й бригаді – ім’я Чорних запорожців. Нехай пам’ять про наших славетних прадідів, які били московські полки сто років тому, наснажує до перемог козаків і офіцерів 72-ї бригади та інших частин”.
У березні 2017 р. Історичний клуб “Холодний Яр” видав книжку “Чорні перемагають. Спогади про прадідів козацтва 72-ї бригади”. На її початку ми вмістили повний текст звернення. Близько 700 її примірників Валерій Мартишко поширив в різних частинах бригади, яка продовжує хоробро й успішно битися з московським ворогом під м. Авдіївкою.
І ось 24 серпня на сайті 72-ї бригади з’явилося повідомлення: “Відповідно до Указу Президента України від 23.08.2017 № 234/2017 “Про присвоєння почесних найменувань військовим частинам Збройних Сил України та уточнення деяких найменувань” тепер ми офіційно – Чорна бригада! Чорних запорожців! Ворог не пройде! Вітаємо усіх!”
Чорні запорожці повернулися до української армії.
Щиро радіємо!
Славка полковникам Петрові Дяченку і Андрієві Соколову – командирам непереможних Чорних!
Роман КОВАЛЬ

Немає коментарів:

Дописати коментар