пʼятницю, 18 серпня 2017 р.

На День Незалежності в Черкасах безкоштовно покажуть історичну драму «Червоний»


До Дня Незалежності кінотеатр «Україна» дарує жителям Черкас прем’єру української історичної драми «Червоний» за сюжетом однойменного роману Андрія Кокотюхи. Режисер фільму – Заза Буадзе, у головних ролях Микола Береза, Олег Шульга, Любов Тищенко, Олександр Мавріц, Володимир Шпудейко, Ігор Колтовський та Олег Стефан.
Безкоштовний показ фільму відбудеться 24 серпня о 17-00. Про це повідомила директор комунального підприємства «Кінотеатр Україна» Валентина Слуцька.
Події, відображені у фільмі відбуваються у 1947 році. Двоє українців – Данило Червоний і Віктор Гуров – потрапили в табір ГУЛАГ. У них абсолютно різні долі: один раніше був членом Української повстанської армії (УПА) і народився на Заході України, інший – радянський льотчик зі Сходу України, якому не дуже й близьке поняття патріотизму. Але доля звела таких людей разом.
Нехай у них і різні ідеали, але їх об’єднує не лише спільна біда, а ще й країна, де вони народилися – Батьківщина. Коли чоловіки розуміють це, вони вирішують, що для виживання на каторзі потрібно допомагати один одному і разом протистояти всім труднощам. Жорсткий начальник табору майор Абрамов хоче знищити всіх «бандерівців» і ні перед чим не зупиниться. Тоді Данило Червоний очолює бунт в ГУЛАГу, який перетворюється на справжнє повстання. У каторжан майже немає шансів на успіх, але у них є непереборне бажання змінити своє життя і перестати щодня проходити всі кола пекла.

Немає коментарів:

Дописати коментар