пʼятницю, 11 серпня 2017 р.

Черкаські меценати подарували бійцям в АТО ще три автомобілі

Автомобільний парк батальйону територіальної оборони «Черкаси» та добровольчого полку «Азов» поповнився трьома новенькими автівками. Ключі від машин сьогодні передали командирам обох батальйонів – Геннадію Шевченку та Миколі Радченку, а днями військовому комісару Євгенію Курбету. На передову відправлять не лише автівки – туди відвезуть ще й продукти харчування.
 
На цих позашляховиках є можливість встановлювати кулеметні установки. Потреби черкаських військових втілили в життя місцеві меценати їх придбали за ініціативи Юрія Власенка, який з початку збройного конфлікту опікується матеріально-технічним забезпеченням бійців та директора НВФ «Урожай» Олега Васецького.
– Як громадянин України, я відчуваю своїм обов’язком допомогти в складний час державі та людям, які відстоюють її незалежність, – зауважив Юрій Власенко. – Оскільки, будучи добре озброєними й технічно сильнішими за ворога, бійці зможуть відчувати себе впевнено.
Один позашляховик марки «Nissan» та прилад нічного бачення для бійців «Азову» поїхав у зону АТО з Корсунь-Шевченківського.
– Коли хлопці мають чим воювати, то вони зможуть відчувати себе справжніми чоловіками, які захищають рідну Батьківщину, – подякував за такий подарунок командир полку «Азов» Геннадій Шевченко та додав, що серед іншого бійцям, як ніколи, необхідна моральна підтримка українців.
Ще один аналогічний автомобіль для 14-ого батальйону тероборони відправився в зону АТО зі Шполи. Це вже не перша така автівка, яка завдяки зусиллям меценатів з’явилася у розпорядженні бійців. Як зауважив командир БТО «Черкаси» Микола Радченко, ці позашляховики «не раз виручали хлопців і рятували їхні життя».
Перед відправкою на Схід священнослужителі освятили автомобілі. Як розповів голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, за даними Міністерства оборони України, від Черкащини в зоні проведення антитерористичної операції служить чи не найбільша кількість добровольців. А ще черкащани відправили на Схід більш як 20 легкових і понад 50 вантажних автомобілів.
– В умовах сьогодення кожен має підставити своє плече у цій нелегкій боротьбі за незалежність України та за мир і злагоду в народі, – сказав він. – Найкращі сини України віддають свої життя, відстоюючи східні рубежі, тому ми маємо бути безмежно вдячними їм за це.
До церемонії передачі автівок долучилися й діти – вони прийшли підтримати військових своїми малюнками. Бійці кажуть: для них вони є дуже символічними й допомагають в бою.
Окрім цього, вручення броньованого автомобіля для бійців батальйону «Черкаси» відбулося днями й у Катеринополі. Тоді ключі від автомобіля отримав військовий комісар Черкаської області Євгеній Курбет.
Про це інформує прес-служба ОДА.

Немає коментарів:

Дописати коментар