суботу, 12 серпня 2017 р.

“Український інтерес” ініціює запровадження свята Української пісні

/
Уперше в космосі перебували одночасно два космічні кораблі: “Восток-3” – із чувашем Андріяном Ніколаєвим на борту і “Восток-4” – пілотований українцем Поповичем. Також уперше політ був багатодобовим. До цього Юрій Гагарін здійснив 108-хвилинний виток навколо Землі, а Герман Титов виконав однодобовий космічний політ. Уперше відбувся радіо- та відеозв’язок між екіпажами двох кораблів у космосі та Центром управління польотами на Землі.
І тоді на весь світ пролунала українська пісня “Дивлюсь я на небо та й думку гадаю” (слова Михайла Петренка). Відомо, що ця пісня була улюбленою ще одного видатного українця – конструктора космічних кораблів Сергія Корольова. Саме йому й присвятив свій спів Павло Попович.
Після космічного польоту Павло Попович ділився своїми враженнями: “Коли літав, згадував Україну, мій рідний Узин, тополі край дороги, верби над Россю, дім, у якому виріс, рідних, друзів. І так закортіло додому…”.
Редакція “Українського інтересу” ініціює відзначення цієї події на державному рівні запровадженням свята Української пісні саме 12 серпня, коли українська пісня уперше прозвучала на цілий Всесвіт.
Ми звертаємося до Президента України, до народних депутатів із цією пропозицією. Сподіваємося також на підтримку нашої ініціативи громадськими організаціями, творчими об’єднаннями та спілками, представниками засобів масової інформації, громадянами України.



   

Немає коментарів:

Дописати коментар