неділю, 27 серпня 2017 р.

Офіцери запасу завершили навчання і присягнули на вірність Україні

                               
У ці святкові для України дні – День Прапора та День Незалежності – на факультеті військпідготовки Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося складання військової присяги та черговий випуск студентів, які навчалися за програмою підготовки офіцерів-запасу.
Протягом липня та серпня майбутні офіцери проходили військові збори. Студенти використовували на практиці знання, що здобували два роки навчання. Збори відбувалися під керівництвом досвідчених офіцерів та науково-педагогічних працівників, які використовували досвід підрозділів Збройних cил, набутий під час антитерористичної операції на сході України.
Студенти навчалися за програмою офіцерів-запасу, що включає у себе фізичне та психологічне загартовування, тактичну підготовку, вивчення військової топографії, а також засвоєння матеріалів за вибраними спеціальностями. Також важливим етапом військових зборів стали навчальні стрільби на Деснянському військовому полігоні.
Після завершення зборів на вірність українському народові присягнули 560 майбутніх офіцерів більш ніж із 30 вищих навчальних закладів з усієї України. За підсумками відмінного навчання, сумлінного відношення до військової справи та зразкового виконання функціональних обов’язків кращі випускники були заохочені грамотами та подяками начальника інституту.
Невдовзі наказом Міністра оборони України їм будуть присвоєні первинні офіцерські звання – “молодший лейтенант”.
Артем Голуб

Немає коментарів:

Дописати коментар