четвер, 23 березня 2017 р.

ЗУСТРІЧ у Черкасах!

Світлина від Сергія Шамари.  Світлина від Сергія Шамари.  Світлина від Сергія Шамари.
Є багато такого, чого звичайні українці не знають про євреїв, а звичайні євреї – про українців. Мабуть, так само багато чого українці та євреї не знають про самих себе... // Із кн. ЄВРЕЇ ТА УКРАЇНЦІ: ТИСЯЧОЛІТТЯ СПІВІСНУВАННЯ / Магочій П.-Р., Петровський-Штерн Й. – Ужгород, 2016.
25 березня, у СУБОТУ, з 9:30 до 13:30 у Черкаській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті І-ІІ ступенів, вул. Надпільна, 532 відбудеться панельна дискусія з українсько-єврейських взаємин. Запрошуємо всіх, ХТО ЦІКАВИТЬСЯ ІСТОРІЄЮ УКРАЇНИ, ЄВРЕЙСЬКОЮ ІСТОРІЄЮ, історією нацменшин та краєзнавством в Україні.
Панельна дискусія проводиться за сприяння Канадського благодійного фонду “Українсько-єврейська зустріч”, що вже тривалий час організовує публічні заходи із цієї тематики в Україні та за її межами. У дискусії братимуть участь київські та черкаські історики, представники національних меншин, активна молодь.
У рамках Заходу планується проведення презентацій 2-х сучасних книжок, виданих за сприяння фондів UJE (Українсько-Єврейська Зустріч): “Євреї та українці: тисячоліття співіснування” за авторством Павла-Роберта Магочі та Йоханана Петровського-Штерна та “Бабин Яр: Історія і пам’ять” за ред. київського історика Владислава Гриневича та Павла-Роберта Магочія (Торонто, Канада). Книжки можна буде придбати за видавничими цінами.
Відбудеться також панельна дискусія “Якого підручника про Голодомор та інші геноциди потребує нова українська школа?”, організована “Українським науково-дослідним та освітнім центром вивчення Голодомору”. Доповідач – д-р наук Л. Гриневич.
Особисто запрошую на зустріч! Буде цікаво.
З повагою, Сергій Шамара.

Немає коментарів:

Дописати коментар