пʼятницю, 3 березня 2017 р.

Це — протест: в УПЦ КП прокоментували вихід з Ради капеланів ЗСУ

Це — протест: в УПЦ КП прокоментували вихід з Ради капеланів ЗСУ
Представники Української Православної Церкви Київського патріархату покинули Раду капеланів ЗСУ на знак протесту. Вони вважають неприпустимою присутність у Раді капеланів УПЦ МП. Основною причиною такого кроку є теперішня ситуація у країні. "Невідповідність позиції УПЦ МП: незасудження російської агресії проти України, заперечення факту гібридної війни на Донбасі, неофіційне визнання анексії Криму. Постає питання — чим закінчиться їхнє "капеланство” у ЗСУ?"
 — йдеться в офіційному зверненні до членів Ради.
     "Наш вихід з Ради — протест проти присутності в ній представників УПЦ МП і неготовності Ради боротися з цим, -розповідає Експрес-онлайн Олександр Єфременко, прес-секретар Синодального управління військового духовенства УПЦ КП. — Відомо, що УПЦ МП бере пряму участь у поширенні ідеології "русского мира", що лежить в основі дій на Сході України. І в цих людей є доступ до військової таємниці, інформації про особовий склад та техніку ЗСУ".
    Прес-секретар додає, що у складі Ради наразі є священики восьми релігійних конфесій. Військових капеланів УПЦ КП налічується 340 осіб, в той час як УПЦ МП — близько 10. До речі, новообраний голова Ради, протестант за віросповіданням, зробив пропозицію обрати секретарем представника УПЦ МП.
   "Такі рішення у Раді приймають шляхом голосування. Однак положення, що регламентує порядок, розробляли ще у мирні часи. Тому воно засноване на засадах рівності. На жаль, реалії сьогодення, а саме військовий конфлікт на Сході, вимагають іншого підходу", — зазначає Олександ Єфременко. Нагадаємо, ще у 2015 році УПЦ КП на засіданні Ради душпастирської опіки склали та озвучили недовіру до капеланів УПЦ МП.

Немає коментарів:

Дописати коментар