четвер, 16 березня 2017 р.

Справу “боксерів”, які побили голову Яснозір’я, знову перенесли

15 березня нарешті відбулося судове засідання над підозрюваними у справі побиття сільського голови Яснозір’я Василя Ткаченка. Доводиться вживати слово нарешті, бо попередні три засідання були перенесені з різних причин, в основному за наполяганням адвокатів імовірних нападників.
Нагадаємо, що сільського голову Яснозір’я  побили в приміщенні сільської ради ще наприкінці позаминулого року. Тоді односельці Василя Капітоновича одним з можливих мотивів злочину називали спробу налякати сільського голову за його жорстку позицію та спротив громади села побудові великого комплексу пташників на землях сіл Мошен та  Яснозір’я.
Ми уже повідомляли, що одним із підозрюваних у побитті Василя Ткаченка є відомий в Україні спортсмен,  член олімпійської  збірної з боксу. Враховуючи, що фігурантами справи є такі відомі в Україні люди, а суд протягом тривалого часу не міг розпочати розгляд справи по суті, громадські активісти, земляки сільського голови занепокоєні таким перебігом подій…
Останнє судове засідання теж тривало недовго, –  прокурор зачитала матеріали звинувачення, яке пред’явлено підозрюваним і за яким їм інкримінують злісне хуліганство. За цією статтею можна загриміти у в’язницю на строк до чотирьох років. Також прокурор зачитала позов на відшкодування витрат на лікування  Василя Ткаченка у сумі 4075 грн. та моральної шкоди у розмірі 100 тис. грн.
На запитання судді по суті звинувачення  обидва підозрювані вину свою не визнали і від дачі показів відмовилися. Натомість, адвокат одного з молодиків знову попросив перенести судове засідання в зв’язку з неможливістю швидкого ознайомлення з наданими прокураторою матеріалами в повному обсязі. Незважаючи на обурення односельців Василя Капітоновича, які були присутні на засіданні,  як і самого потерпілого, суд знову переніс розгляд справи, цього разу аж на кінець квітня.
Зважаючи на очевидне затягування розгляду цього резонансного злочину, громадські активісти та односельці й родичі сільського голови пообіцяли наступного разу привести до будівлі суду мало не все село та вдатися до протестних акцій, якщо і далі  справа розглядатиметься, як «мокре горить».
Микола Бабич

Немає коментарів:

Дописати коментар