четвер, 2 березня 2017 р.

Російські активісти не можуть отримати українське громадянство, – “Справедливість”

Валентин Наливайченко наголошує, що учасникам захисту України повинні надавати громадянство у спрощеному порядку, інформує прес-служба руху “Справедливість”.
Журналісти 24 телеканалу вкотре нагадали про тих, хто став на захист нашої держави, однак захисту від України отримати не може. Росіяни Максим Гошовський та Ольга Симонова, які пройшли Майдан та зараз допомагають нашим захисникам, ніяк не можуть отримати заповітні паспорти громадян України.
Максим Гошовський – майданівець, який під час розстрілів Небесної сотні на собі виносив убитих та поранених з Інститутської. З перших днів початку АТО “записався” у ряди волонтерів. Тоді чітко вирішив, що хоче стати громадянином вільної України. Але отримати заповітний паспорт із тризубом ніяк не може. Як і повернутися в Росію, бо там його вже оголосили ледь не зрадником батьківщини. В одному зі своїх постів на фейсбуці хлопець написав, що в найкраому випадку в РФ на нього чекає 25 років позбавлення волі. Зараз Максим живе в Дніпрі.
Схожа ситуація і у медика-волонтера ПДМШ, росіянки Ольги Симонової. У неї вже є статус учасника бойових дій. Останні місяці захищає територіальну цілісність і суверенітет України в складі Збройних сил України, з якими підписала контракт восени минулого року.
Відповідно до вимог чинного законодавства, іноземці, в тому числі громадяни РФ, можуть перебувати на території України без візи тільки протягом 90 днів. Цей термін уже давно минув. Симоновій вдалося отримати дозвіл на тимчасове проживання, який їй кілька разів продовжували. Але ніяких гарантій, що його ще раз продовжать, немає. Також немає гарантій, що Україна не видасть її Росії, якщо її оголосять там у розшук.
“Вона спалила всі мости зі своєю Батьківщиною. Після її першого інтерв’ю в 2015 році російські ЗМІ з усім властивим їм талантом вилили на неї все можливе лайно. У її матері виникли серйозні проблеми”, – заявив під час спільної з лідером Руху “Справедливість” Валентином Наливайченком прес-конференції керівник ПДМШ Геннадій Друзенко. ПДМШ і “Справедливість” допомагають Ользі та лобіюють питання надання громадянства таким, як Симонова та Гошовський.
Валентин Наливайченко також підкреслює, що учасникам захисту України повинні надавати громадянство у спрощеному порядку. Але так не відбувається, тому винні у зволіканні надання громадянства тим, хто потом і кров’ю довів свою відданість Україні, мають бути покарані.

Немає коментарів:

Дописати коментар