четвер, 15 червня 2017 р.

На Уманщині попрощалися із 24-річним бійцем, що загинув в АТО


Уманщина провела в останню путь бійця 59-ї мотопіхотної бригади, уродженця с. Косенівка Віталія Звездогляда, який загинув 10 червня 2017 року під час обстрілу населеного пункту Павлопіль Волноваського району, що на Донеччині. Віталій знаходився на передовій позиції та отримав смертельне поранення від влучання міни.
Сьогодні до люди сотнями йшли до батьківської домівки Віталія аби попрощатися зі своїм Героєм і віддати йому останню шану. «Не стало ще одного вірного Патріота, Воїна, який захищав і свій дім, і нашу Вітчизну, і кожного з нас, аби не допустити на терени України терор, розбрат, страх, смерть та зберегти нашу державу», – говорили близькі і знайомі Віталія під час прощання з бійцем.
Залишилися у скорботі батьки, сестра, друзі, бойові побратими.
У жалобному заході взяли участь представники влади району, депутати місцевих рад усіх рівнів, очільники територіальних громад Уманщини, керівники навчальних закладів району, односельці й просто усі небайдужі мешканці краю.
До згорьованої родини, щоб висловити щире співчуття, звернулась голова Уманської районної ради Оксана Супрунець. Від імені всього депутатського корпусу районної ради та від себе особисто Оксана Анатоліївна висловила щирі співчуття батькам загиблого бійця і слова вдячності за сина-Героя та вручила їм спільну відзнаку обласної ради та облдержадміністрації «За заслуги перед Черкащиною».
На місцевому цвинтарі слова співчуття та скорботи родині загиблого висловили Косенівський сільський голова Олександр Дементьєв, директор Косенівського НВК І-ІІІ ступенів, депутат Уманської районної ради Людмила Кузьменко, бойові побратими, друзі. Для них він назавжди залишиться мужньою, сміливою людиною, справжнім патріотом України. Він із честю виконав свій обов’язок перед Батьківщиною. Бойові побратими, друзі та знайомі характеризують його як людину, якій були притаманні лише позитивні риси.
Довідково: Звездогляд Віталій Вікторович народився 12 серпня 1992 року в селі Косенівка у працьовитій і дружній родині. У 2009 році закінчив 11 класів Косенівського НВК I-III ступенів. Після його закінчення вступив до Уманського професійного ліцею, де здобув цілком мирну професію.
Заочно навчався в Тальнівському будівельно-економічному коледжі, але навчання перервала служба в армії. Строкову службу він проходив у складі внутрішніх військ у Сімферополі протягом 2011-2012 років. Пізніше закінчив навчання в коледжі.
Але справою свого життя у лютому 2014 року Віталій обрав військову службу у лавах Збройних Сил України, яку проходив за контрактом. У складі 59-ї мотопіхотної бригади старший солдат Віталій Звездогляд захищав територіальну цілісність і незалежність України на її східних теренах.
________________________________________

Немає коментарів:

Дописати коментар