середу, 21 червня 2017 р.

“Автозабаганка” з бюджету: Іляшенко пропонує Вельбівцю ходити пішки, а Даценко – піти з голови облради

Широкого розголосу набуває історія із закупівлею комунальним підприємством «АТП Черкаської обласної ради» легкового автомобіля вартістю 1.4 мільйона гривень. Очільники облради бажають кататися на “членовозі” цьогорічного випуску з низкою вимог, під які підходить розкішний “Infiniti Q70”. Автомобіль для голови облради пана Олександра Вельбівця повинен мати шкіряний салон, двозонний клімат-контроль, аудіосистему вищого класу та інші круті витребеньки…
Коментуючи такі авто-забаганки голови облради, народний депутат України VII скликання Віталій Іляшенко зазначив на своїй сторінці у “Фейсбуці”: “Використання коштів громади для придбання розкішних автомобілів для чиновників є неприпустимим та нераціональним.  На мою думку, голова обласної ради Олександр Вельбівець повинен відмовитися від такої ідеї, як придбання Черкаською обласною радою розкішного та комфортабельного легкового автомобіля “InfinitiQ70″. Вважаю, що в умовах війни на Сході це взагалі недоцільно. В Європі чиновники ходять пішки або їздять на велосипедах”.
Його колега по парламенту минулого скликання Леонід Даценко переконаний, що за такі “олігархічні” вибрики пана Вельбівця у наш фактично воєнний час потрібно відправляти у відставку.
“Нині до голови облради назбиралося стільки критичних питань щодо його діянь на цій посаді, що на сесії обласної ради справедливо буде оголосити Вельбівцю імпічмент. Після скандалів із колишньою хабарною справою, із членством в партії Регіонів, якоюсь непереборною тягою до путінської церкви, ось цією ідіотичною закупівленою  “Infiniti Q70″ – уже цих аргументів вистачить на три відставки голови облради”, – наголосив Леонід Даценко.

Варто також нагадати, що пан Вельбівець нещодавно оскандалився, виганяючи за 8 тис. боргу із приміщення обласну Спілку письменників, чим змусив професорів, репресованих радянським режимом митців та класиків української літератури, серед яких є лауреати премії імені Тараса Шевченка, прийти з транспарантами на сесію. В очевидь, для затятого прихожанина московської церкви, витратити копійку на підтримку патріотичних діячів, – великий гріх, а от тринькання грошей громади на коштовну “жоповозку” для себе любимого – явно не виходить за рамки канонів “Русского міра”…

Яків Немирів

Немає коментарів:

Дописати коментар