вівторок, 1 серпня 2017 р.

Джон Леннон - «живий»! По крайней мере, у Львові

                               
Нещодавно у Львові відкрили сквер Джона Леннона. Це стало можливим завдяки реалізації проекту «Громади в дії», мета якого об'єднати жителів міста навколо загальних проблем в кожному районі і налагодити комунікацію між активістами, владою і жителями. Сам проект здійснюється Інститутом міста при фінансуванні Програми Євросоюзу «Neighbourhood Civil Society Facility».

Майже півтора року координатори проекту спілкувалися з жителями місцевого мікрорайону, прилеглого до вулиці ім. Джона Леннона, названій на його честь ще в 2000-му році напередодні 60-річчя легендарного засновника групи «Бітлз». Вони разом створювали карту можливостей і переваг, навколишнього квартал території, спільно вирішували, який інфраструктурний проект тут реалізовувати, і з якими підрядниками виконання робіт співпрацювати. Самі ж місцеві жителі і профінансували цей проект зі своїх особистих коштів, і тепер мають зручну територію для активного відпочинку в сквері імені Джона Леннона.

«Ми - більше, ніж мікрообщіна - ми сім'я сусідів і саме та неформальна комуна, в якій свого часу і мріяв жити і сам Джон! І тепер після навчання, роботи, тренувань місцем зустрічі для наших жителів стає цей сквер, де встановлені вуличні тренажери, яскрава клумба і огорожа. Ми не чекали для реалізації даного проекту допомоги міської адміністрації, або особисто нашого мера. Який, до речі, зараз, намагається видати нашу ініціативу за мало не за своє особисте досягнення, приймаючи в нашому древньому місті численні закордонні делегації, в тому числі, і з Сполученого Королівства. Незважаючи ні що, крок за кроком ми створюємо новий простір для себе і своїх сімей. Тому це - виключно заслуга наших свідомих, ідейних і активних жителів », - зазначає Тетяна Попович, координатор проекту.

А з нагоди відкриття скверу тут вирішили по-справжньому відсвяткувати цю подію і організували Фестиваль «Yellow Submarine», куди запросили, як давніх, так і юних бітломанів з усього міста!

Ігор Галущак,
Львів

Немає коментарів:

Дописати коментар