середу, 2 серпня 2017 р.

Україна судитиметься з РФ через будівництво Керченського мосту

                             
Україна готує позов проти Росії через збитки, які завдані будівництвом Керченського мосту. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк на зустрічі з профспілками морських і річкових портів, передає прес-служба міністерства.
“Міністерство юстиції у межах наявних судових позовів проти Росії виділяє проблему перекриття Керченського каналу і введення обмежень щодо судноплавства. Зараз готується позов і рахуються збитки недоотриманих коштів Маріупольським і Бердянським торговельними портами”, – повідомив Лавренюк.
Він зазначив, що над цим питанням наразі працюють Мін’юст, Мінінфраструктури, Міністерство закордонних справ і Рада національної безпеки і оборони.
Як повідомляв “Український інтерес”, Прокуратура АР Крим залучить національних та іноземних фахівців у межах розслідування справи щодо будівництва Керченського мосту.
За даними Інституту водних проблем і меліорації НАН України, орієнтовні збитки для довкілля Чорного та Азовського морів від будівництва становлять щонайменше 10 мільярдів гривень.

Немає коментарів:

Дописати коментар