середу, 2 серпня 2017 р.

Знімали з живих шкіру: як російські фашисти стратичули наших солдат

 Про це повинен знати кожен українець, щоб ніколи в житті навіть наші правнуки не пробачили загарбникам з-за поребрика їхні злочини:
Терористи з росії і їх холуї з Донбасу знущаються над тілом вбитого Героя. Відео 18+
*****
Правозахисники громадської організації «Мирний берег», які, зокрема, відшукують безвісти зниклих, зафіксували як мінімум 95 випадків страт на сході України. Про це повідомляє Центр інформації про права людини, передає  NewsOboz.org  з посиланням на Информсопротивление.
Згідно з доповіддю організації, з 95 страчених 50 були цивільними. 63 людини загинули від вогнепальної зброї, 18 – від тортур. Серед убитих – 84 чоловіки і 11 жінок.
У стратах 49 осіб правозахисники звинувачують незаконні збройні формування (НЗФ) Донецької області, в 30 – НВФ Луганщини. У своєму дослідженні їм не вдалося встановити винуватців смертей п’яти чоловік.
«В НЗФ є підрозділи, які принципово не беруть полонених. Вони вбивають їх після затримання, іноді перед вбивством катуючи і проводячи по-звірячому допити (16 загиблих). Нерідко вбивці хизуються скоєним в соцмережах і в тематичних інтернет-ресурсах, до яких може отримати доступ кожен, навіть дитина », – пишуть автори доповіді.
Матеріали для доповіді правозахисники збирали більше півроку. Серед них – фото і відеодокази, опитування свідків і власні розслідування.
Вони переконані, зібрані матеріали будуть додатковими доказами міжнародних злочинів для Міжнародного кримінального суду, які відбулися в Україні.
Катерина Віжевський, заступник голови «Мирного берега», переконана, що дослідження буде запорукою невідворотності покарання для порушників права на життя.
«Україна і світ повинні знати і розуміти, що підвішувати живу людину за ноги і здирати з нього шкіру, як з барана, свердлити жінці-волонтеру колінні чашечки, розбивати кінцівки пальців молотком, відрізати їх, використовувати затриманих, як саперів, пускаючи через мінні поля – неприпустимо », – говорить вона.
У документі констатується, що витяг очей, «гра в російську рулетку», розстріли і тортури стали звичними розвагами для представників російських незаконних збройних формувань (НЗФ) на окупованих РФ територіях Донбасу.
Автори доповіді розкривають історії 9 загиблих і потерпілих від катувань з боку НЗФ в Луганській і Донецькій областях. В організації розповіли про 11 випадків страт з боку українських військових.
ВБИВСТВО СОЛДАТА
5 вересня 2014 року, відповідно до Мінської домовленостями, на сході країни повинні були зупинитися бойові дії, а ворогуючі сторони відійти на заздалегідь узгоджену лінію розмежування. Тому підрозділ 24 бригади територіальної оборони (БТрО) «Айдар» залишив свої позиції в районі селища Металіст Луганській області і двома автомобілями перебрався в місто Щастя. Однак військові потрапили в засідку – їх розстріляли бойовики диверсійно-штурмової розвідгрупи (ДШРГ) «Русич». З 28 чоловік в живих залишилися четверо.
Провівши розслідування, правозахисники вказують, що бойовики захопили солдата W2863 живим. Але, як вони відзначають, розвідгрупа НЗФ відрізнялася тим, що не брала нікого в полон. Чоловікові розпороли живіт, що не привело до негайної смерті. Фото і відео зафіксували, що військового вбили згодом пострілом в голову.
Автори доповіді називають керівником і виконавцем тортур і вбивства командира ДШРГ «Русич» Мільчакова ( «Серб»). Крім цього, вони підозрюють, що до злочинів причетні житель Норвегії Петровський Ян Ігорович ( «Слов’ян»), Полєхін Павло Володимирович ( «Угольок») з Луганщини та Віталій Орлов (Віскас) з Броварів.
Снимали с живых кожу: как русские фашисты казнили наших солдат (фото 18+)
Все йде добре. Пропагандистський продукт обіцяє бути вдалим. Командир загону «Русич» Мільчаков дає інтерв’ю на тлі поля бою.
Показують полоненого. Він поранений, приголомшений, в напівнепритомному стані. Його допитують: навіщо воював проти «такіх жє православних», хіба нє знал, что тут «наша зємля» і т.і.
Полонений – ІВАН ІСИК з м. Дрогобич (Зах. Україна), 20 років.
Він помре в Луганську 14.09.2014 р Занадто важкі опіки. А поки зверніть увагу на щоку. Шкіра місцями обпечена. Біля вуха – відшарувалася, решта – ціле.
Матеріал про засідку будуть довго крутити на «Лайф Ньюс» та інших пропагандистських ресурсах Кремля під назвою «Розгром батальйону« Айдар ». Ну розгром швидше відділення, а не батальйону. Але це не важливо. А важливо те, що деякі подробиці цієї засідки в репортаж не потрапили. Інакше «герої ПЄДАросії» постали б телеглядачам трохи в іншому світлі.
Справа в тому, що після засідки бойовики загону «Русич» влаштували невелику фотосесію на тлі обгорілих трупів, кишок, мізків і вух, відрізаних на сувеніри. І все це виклали в Інтернет на своїх сторінках вконтакте. Ці фотки вам не покажуть по «Лайф Ньюс».
Ось знайомий нам полонений Іван Ісик. На спині видно страшні опіки і черевик фотографа.
Щока. На недавно цілому ділянці шкіри – якісь порізи.
До речі, запам’ятайте цей черевичок.
Він з’являється ще на інших фото. Наприклад, тут:
І ось тут:
І знову ті ж черевики.
Тепер фотограф вирішив перевернути убитого для більш вдалого ракурсу.
Це ліве вухо. Стисло пальцями посередині, тому про форму його судити складно. Але не виключено, що воно належало того ж загиблому:
Чия рука тримає свіжевідрізане вухо? Хто цей садист? Першим припущення щодо особистості садиста зробив відомий західний блогер Dajey Petros, який висвітлює війну в Україні (сайт ukraineatwar ). Він порівняв малюнок камуфляжу на штанях з одним з фото Мільчакова, зробленим в той же період. Вони збіглися.
Мабуть, погоджуся з закордонними колегами. Якщо взяти ось це фото (з місця засідки):
То малюнок теж збігається:
Ну і нарешті, на користь версії, що це Мільчаков, говорить і сама історія появи фотографії з відрізаним вухом в Інтернеті. Спочатку (восени 2014 г.) вона була розміщена в Інтернеті з написом поверх: «War + 18o.» (Війна 18 років +).
Виглядало це так (це скрін зі сторінки бойовика-нациста з «Русича», пише під ніком «Іван Смирнов»):
Прибрати такий напис, не “домальовуючи» картинку, практично неможливо. Допомогти в цій ситуації могла б людина, у якої є оригінал фото, без напису. Автор, учасник зйомки. І така людина знайшлася.
На початку січня 2015 р безпосередній начальник Мільчакова – Олександр Бєднов на прізвисько «Бетмен» – був убитий в ЛНР у внутрішніх розбірках. Спалили з вогнемета, як айдарівців у вересні. Мільчаков психанув. У себе вконтакте погрожував піти війною проти ЛНР. А тут ще добрі українські користувачі Інтернету стали тролити його фотками смаженого «Бетмена». Ну і Мільчаков давай на зло їм вивішувати фотки з відрізаними вухами, руками і трупами українських солдатів.
Це було 2 січня. Через пару годин він схаменувся і все видалив. Але дехто встиг зберегти їх. Так, завдяки істериці Мільчакова, громадськість отримала «чисту» (оригінальну) версію фото, документує мерзенні військові злочини в ЛНР.
Загалом, в 2011 р. у себе в Пітері воно різало собак на камеру:
А в 2014 році – переключився на людей. Путін і його ДНР-ЛНР дали можливість нацистові-упирю реалізувати свої патологічні нахили.
Проте Мільчаков сьогодні в РФ – медійна персона, шанована людина і герой руцкого міра. І навіть кінозірка: грав в російському ТБ-серіалі «Кулінар» бойовика-фашиста (тобто самого себе).
Не забуває про нього і «Лайф Ньюс». Ось березень 2015 р .: Мільчаков і його зам. по загону «Русич» Ян Петровський (теж нацист-язичник) в студії. Дають інтерв’ю. Міркують про вбивство Нємцова, шкідливої ​​України, прийдешньому наступі на Маріуполь і т.і.
А ось «руцький міжнародний консервативний форум» в Петербурзі 22.03.2015 р Насправді – з’їзд фашистських партій з усієї Європи, що проходив в пітерському готелі «Холідей Інн». У колі друзів-консерваторів:
До речі, чому «Холідей Інн»? Я б запропонував Піскаревський цвинтар жертв блокади. Дуже б вдало виглядало. Чому ні? – Путінська расєя – світоч антифашизму. І консерватизму. Хоча звичайно в консерваторії тут щось не так, явно.
Так хто приїхав тут боротися з фашизмом ???
=====================================
МИХАЙЛО СЛІСЕНКО
Водій 24 батальйону територіальної оборони «Айдар» Михайло Слісенко потрапив в засідку той же 5 вересня на трасі Щастя – Металіст в районі села Кольорові Піски на Луганщині.
Чоловіка утримували в комендатурі обласного військового комісаріату. Його катували через те, що він був «айдаровцєм». Як стверджують двоє свідків, Михайло Слісенко не витримав тортур на допиті і помер 7 вересня 2014.
Залегендірований свідок W3181 розповідає, що зловмисники кинули до його ніг тіло покійного зі словами «Говорі спасиба, що ти не” айдаровєц ».
Автори доповіді підозрюють в його вбивстві бойовиків диверсійно-штурмової розвідгрупи «Патріот» Смолянкіна Іоанна Анатолійовича, Кисельова Віталія Вікторовича і бойовиків батальйону «Заря» Чернишова Євгенія ( «Колобок»), чоловіка на прізвисько «Льотчик».
Снимали с живых кожу: как русские фашисты казнили наших солдат (фото 18+)
РОЗСТРІЛ У Шишково
Увечері 5 вересня 2014 року в районі сіл Крута Гора і Раївка на Луганщині військові Збройних сил України потрапили в засідку. Двоє свідків, які сховалися в «зеленці» в 20 метрах від місця події, розповіли, що учасники НЗФ відкрили вогонь, вимагаючи скласти зброю. Українські військові закликали бойовиків не стріляти з-за того, що у них був важко поранений. Таким чином четверо потрапили в полон.
Свідки чули розпорядження надягати чорні пакети на голови полонених і вести на опорний пункт НЗФ «Дамба».
Захоплених знайшли в місці масового поховання 4 червня 2015 біля села Крута Гора.
Роман Яцинич, громадський слідчий «Мирного берега» говорить, військових розстріляли. Його колеги знайшли і посилаються на відеозапис, на якій вони дізналися чоловіків.
«У цих вбивствах у нас було багато нез’ясованих моментів, і ми створили за легендою так званого Семена Вконтакте і вийшли на зв’язок з Анатолієм Агеєвим з російського Бєлгорода, який на момент злочину був у роті спеціального призначення» Мангуст », що входила до складу батальйону« Заря »», – розповідає Роман Яцинич.
За словами керівника проекту Геннадія Щербака, Анатолій Агєєв сам скинув відеозапис.
«Всіх, кого на відео поклали, їм голови обушком (обушок, кістєнь, бойова гиря – ред.) Пробили. Потім ще і зверху пострибали », – цитує Анатолія Агєєва громадський слідчий.
Крім цього, в злочинах автори доповіді підозрюють інших бойовиків батальйону «Заря» – Крайова Михайла з Москви, Іванова Михайла з Казані і росіянина на прізвисько «Граніт».
Снимали с живых кожу: как русские фашисты казнили наших солдат (фото 18+)
ОЛЕКСІЙ КУДРЯВЦЕВ
14 липня 2014 року представники НЗФ Донеччини зняли Олексія Кудрявцева з рейсового автобуса, який слідував в Артемівськ. Там чоловік проходив службу в батальйоні патрульної служби міліції особливого призначення. За свідченнями водія автобуса, бойовики знайшли в сумці Олексія його міліцейську форму і посвідчення співробітника міліції.
Укладачі звіту відзначають, що про перебування в полоні чоловіки відомо не багато. Увечері 14 липня в інтернеті з’явилося відео його допиту. Його батько Микола Кудрявцев передбачає, що Олексій під час запису був під дією психотропних речовин, тому що у нього не спостерігається звичний для нього дефект мови. Батько переконаний, що його синові довелося зізнаватися у злочинах, яких він не скоював.
В кінці відеозапису командир загону самооборони Горлівки Ігор Безлер ( «Біс») заявив, що знищив чоловіка.
Свідки розповіли правозахисникам, що Ігор Безлер показував відеозапис з допитом Олексія. За їхніми словами, з нього зняли скальп та просвердлили ноги. Бойовик по кличці «Саха» повідомив іншим полоненим, що Олексія застрелили. Правозахисники опитали п’ятьох свідків у справі про вбивство міліціонера.
Раніше представник Української Гельсінської спілки з прав людини Олег Левицький обурювався, що Слідче управління Донецької обласної міліції не розслідувало справу за статтею 115 КК України (умисне вбивство). Ігорю Безлеру оголосили підозру за цією статтею в листопаді 2015 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар