вівторок, 8 серпня 2017 р.

Від вирощування до переробки й збуту: на Черкащині працює один із найбільших в Україні виробників замороженої продукції

???????????????????????????????Понад 10 тисяч тонн замороженої продукції на рік. Таких виробничих потужностей сягає приватне акціонерне товариство «Фрау Марта», що в Черкасах. Це – один із найбільших в Україні виробників заморожених овочів та ягід, зокрема: солодкої кукурудзи, капусти броколі, цибулі, зеленого горошку, полуниці тощо.
Із його виробництвом ознайомилась заступниця Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева. Вона завітала до Черкащини з робочим візитом. Спільно з першим заступником голови ОДА Віталієм Ковалем, першим заступником голови обласної ради Валентином Тарасенком та керівником управління АПР Черкаської ОДА Ігорем Колодкою оглянули процес заготівлі сировини та переробки на підприємстві.
63ПрАТ «Фрау Марта» створене ще в 2003 році з залученням іноземних інвестицій. На базі обладнання, поставленого провідними європейськими виробниками, фахівці побудували сучасне підприємство із заморожування овочевої продукції з використанням провідних технологій, зокрема й шокової заморозки.
За словами директорки підприємства Ірини Павленко, виробничий цикл компанії містить всі технологічні етапи виготовлення кінцевого продукту: обробка земель, посів, вирощування, збирання врожаю, переробка та заморожування. Зауважимо, компанія вирощує овочеві, зернові, олійні та бобові культури. Земельний банк становить близько 6 тис. га, парк сільськогосподарської техніки налічує 150 одиниць.
12– Першу продукцію ми випустили в 2005 році, – розповідає Ірина Олександрівна. – До 2014 року існували, як сировинний придаток у межах потреб російського ринку. Утім зараз переорієнтовуємося. Підприємство за останніх два з половиною роки пройшло необхідну сертифікацію, аби мати змогу власну продукцію експортувати до інших країн. Зараз комерційна служба відпрацьовує контракти, пов’язані з поставками до Ізраїлю, Канади. Нині ж ми активно працюємо над тим, аби розширятись на українському ринку. Цей процес не швидкий, однак реальний.
7– Дуже важливо, що наші підприємства, підкорюючи європейські ринки збуту, орієнтуються на вітчизняні, – говорить перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – Адже на Україні, зокрема й на Черкащині, є всі можливості для виготовлення та переробки кваліфікованими спеціалістами якісної продукції, що має попит. Наше ж завдання, як влади, – створити комфортні умови для сталого розвитку підприємств, зокрема не заважати, а навпаки – сприяти.

Немає коментарів:

Дописати коментар