четвер, 10 серпня 2017 р.

Слабо!..

Світлина від Дмитра Муріна.
Два роки тому в цей день я став діючим військовим.
Якщо точніше, ввечері 
Прибув у військомат по повістці, отримав на руки документи, квитки і пізно ввечері відбув до Львівськой академії Сухопутних військ.
Слабко уявляв як це буде, але знав, що це дуже і дуже буде відрізнятися від попереднього життя. Коли відбуваються такі речі, що несуть за собою кардинальну зміну, завжди відчуваєш радість від зустрічі з новим досвідом і страх від того самого. Ти звик до одних обставин, і ось доля тебе витягує тебе з твоє ванночки і кидає в абсолютно інший котел.
У Львові, куди прибув, чекала нова родина, нова одежа і нові умови, починаючи від казарми на півтори сотні душ і закінчуючи нескінченними шикуваннями та ходінням строєм. Кожний день давав щось нове – нову інформацію, нові обставини, новий досвід. Потім, вже коли виїхали на полігон, додалося й невеличкого відчуття страху – чи зможу нормально вистрілити/проїхати учбовою технікою? Кинути бойову гранату?
Аж ось іспити пройдені, всіх чекало нове місце служби. Знову зміни, знову новий досвід. Більшість попало в АТО. Великого шоку я не відчував. Якщо вже служити, то зразу служити.
Батальйон зустрічав нас майже вночі, медичною «таблєткою» та лейтенантом-начмедом в прифронтовій Костянтинівці. Приютили в себе хлопці з матеріально-технічного взводу. Вдень розмова з комбатом, розподілення. Отримання посади заступника командира роти. Очікування ротного, який забрав з собою, і знову – нового життя.
Військова служба, дуже часто – суцільні зміни. Ти переїжджаєш з позиції на позицію, з одного місця розташування в інше. Звикаєш до того, що все може змінитися будь-коли і будь де і будь-яким чином. Завжди така зміна – дискомфорт, бо звичний світ порушується,, нерідко- невеличкий страх перед невідомим або небезпеками на новому місці. Але й очікування нового досвіду. Іноді нетерпеливе, іноді – радісне очікування.
Життя може кидати з одного місця в інше, підкидати нові обставини, нових людей. Добре вміти це приймати і обертати собі на користь.
Той, хто носив форму, мав такий досвід.
Всім з ким служив - в Академії і потім в батальйоні - величезне військове вітання)
                                                                      Дмитро Мурін

Немає коментарів:

Дописати коментар