середу, 2 серпня 2017 р.

Слова і діло

12 липня в центрі Черкас сталася ДТП, в результаті якої загинула одна людина, а ще троє були травмовані. 

Як писали тоді з місця події Вечірні Черкаси, «колишній проректор Черкаського Національного університету, колишній міський голова й почесна громадянка Умані 74-річна Валентина Артюх зранку, 12 липня, автомобілем «Сузукі S-4» виїхала на перехрестя вулиць Митницької і Гоголя в обласному центрі. Рухалася зустрічною смугою в бік базару.

Спочатку ударила сіру «Таврію». Не зупинилася й продовжила рух. На швидкості збила літню пенсіонерку, ударила «Ладу-дев’ятку», потрощила ще чотири автомобілі й, нарешті, зупинилася…

Слова і діло
Фото "Вичерпно"

– Коли вона їхала, машини розбігалися від неї в різні боки, як чорт від ладану, – розповідає свідок аварії пенсіонерка Валентина Григорівна. – Тільки чути було гуп-гуп-гуп. Коли її машина остановилася, водійка вискочила з неї і почала скидати волосся, що залишилися на капоті. Збігся народ. Якийсь дядько почав кричати:

– Тебе, суко, вбити мало. Щойно ти людину задавила!

А та не признається. Все кричить: «Це не я! Я не винувата!» Гналася з швидкістю так, мабуть кілометрів 100".


Минуло три тижні. Подробности вчора повідомили, що Валентина Артюх досі не допитана по справі через те, що «кочує» по різним відділенням Черкаської обласної лікарні. Відомо, що донька Валентини Артюх – завідувачка ендокрінологічного відділення. У винуватиці ДТП діагностували струс мозку та забій грудної клітки. Через це у прокуратурі не можуть її не допитати, ні оголосити про підозру…

Як ховають кінці після резонансних ДТП у Черкасах? 

Можна згадати «науковця» Вадима Березу, який влітку 2013 року в стані алкогольного сп’яніння збив жінку насмерть на вулиці Смілянській. Не зупинившись, Береза поїхав геть. У місті було оголошено план «Перехоплення». Затримали Березу аж на Чорновола. 

Спочатку його було відсторонено з посади директора Департаменту з суспільно-політичних питань та регіональної політики Черкаської ОДА. Тодішній губернатор Сергій Тулуб (Береза був виконавцем найделікатніших доручень Сергія Борисовича) говорив про те, що міру покарання Березі нехай визначить суд. Однак суду не було…

Справу закрили «за відсутністю складу злочину». Родичі загиблої жодної заяви в пресі не робили. Напевне, через відсутність приводу для заяви…
Слова і діло

Нещодавно Береза повідомив, що став доктором політичних наук. Докори сумління? А що то таке?

Що буде цього разу? 

Родичі загиблої жінки раптово перестали спілкуватися з пресою, а троє військовиків з розбитої «Лади» - розчинилися в повітрі. Отже, офіційно оформлених претензій до Валентини Дмитрівни, швидше за все, не буде.

Артюх – 74 роки, за здоров’ям у цьому віці треба уважно стежити. А тут - стрес і травми. Доведеться побути в лікарні, де рівень лояльності медперсоналу до пацієнтки надзвичайно високий. 
Слова і діло

Ясна річ, що владнати справу з родиною загиблої, трьома травмованими та власниками 6 розбитих машин буде дорого. Дуже дорого. 

Прокуратура, поліція, суди ( якщо до них дійде) – надзвичайно дорого. 

За великим рахунком, у жодної людини не повернеться язик засудити 74-річну жінку. ДТП - це кілька секунд. Реакція вже не та. Діяла й говорила в стані афекту. 
Найголовніше, як поводиться людина після того, як стан афекту пройшов. Можна сказати публічно слова співчуття родині загиблої та вибачитися перед усіма, хто постраждав. Можна тяжко захворіти…

За цим посиланням можна передивитися телепрограму про почесну громадянку Умані Валентину Дмитрівну Артюх, зроблену в 2016 році. Характеризуючи маму, її донька сказала: «В сім’ї у нас мама – це взірець. Це взірець людини, яка віддана справі. Яка віддана державі. Яка віддана людям. І де б вона не була, вона завжди була взірцем…Це для нас людина, на яку постійно слід рівнятися…» 

Слова і діло…

Немає коментарів:

Дописати коментар