пʼятницю, 3 березня 2017 р.

Суддівська парковка: конфлікт між поліцією і представником Феміди триває

Суддя-атошник Олександр Мамалуй заступився за суддю Солом'янського району Вікторію Кицюк, яку патрульні затримали за порушення правил дорожнього руху.
На сторінці в Facebook служитель Феміди висловив свою позицію з приводу повідомлення начальника патрульної поліції МВС Євгена Жукова.
"Те, що патрульним не сподобалося, як із ними розмовляють - тон і манера спілкування, не дає їм жодного права одягати на людей наручники. Адміністративне затримання може бути застосоване до людини, яка вчинила адмінправопорушення. Кицюк його зробила? Так стверджують патрульні? А де про це документи??? Їх немає! Вони їх не склали! Немає жодних документів. Просто закрили людину в наручники за власним бажанням. Так правильно? Ні. Так не має бути і так не буде! І суд, я впевнений, розбереться. І визначить і ступінь провини патрульного екіпажу і міру відповідальності. До речі, суд бачитиме ПОВНЕ відео з камер патрульних, а не нарізку", - написав Мамалуй.
Суддя також зазначив, що "нищебродами" патрульних назвала зовсім не Кицюк, а якийсь "прийшлий", а, отже, і звинуватити ні в чому.
"Для всіх, хто ненавидить суддів, слухайте, що скажу: не можна людей закривати у наручники без законних підстав!!! Не можна. Неконституційно це. Свавілля поліцейське. Вам хочеться спустити справу на гальмах тому, що постраждала від свавілля суддя. Цього не буде. Ми не дозволимо. Зокрема і тому, що не хочемо, щоб завтра таке сталося з кимось із вас", - додав Мамалуй.
Суддю Солом'янського району Вікторію Кицюк затримали 21 лютого за те, що вона перекривала проїзд у дворі на своєму автомобілі.
Жінка відмовилася надати документи і не бажала зрушити з місця, пояснивши це тим, що може зачепити машини, що стоять поруч.
Патрульні затримали Кицюк. Правоохоронці застосували до неї силу і одягли наручники. При цьому геть забули скласти адміністративний протокол.
Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", суворість вироку залежить від сну судді.
Теги: парковка, суддя, Кицюк, Мамалуй, патрульні
Автор матеріалу: Анастасія Кокошина

Немає коментарів:

Дописати коментар