пʼятницю, 24 березня 2017 р.

Облраду заблокували через звернення щодо блокади ОРДЛО

“Не доводьте до сміттєвих бачків”, – таким аргументом намагались простимулювати представники “Свободи” та “Азову” депутатів Черкаської обласної ради щодо звернення кількох фракцій з приводу торгової блокади тимчасово окупованих територій та роботи на території держави російського бізнесу. Нагадаємо, на відповідну позачергову сесію, яку збирали саме з цього питання, так і не зібрався кворум, бо його проігнорували провладні фракції БПП і “Черкащани”.
Сьогодні перший раз голосування також було провалено, бо за нього не проголосували депутати від БПП та “Черкащан”, які запропонували свій варіант тексту.
“Який пункт вас не влаштовує у цьому зверненні? Військовий стан на Донбасі? – обурилась громадськість. – Чи ви за те, щоб прийняти звернення від БПП, де закликається покарати провокаторів, тобто тих активістів, які цю блокаду власне і розпочали?”
З другого разу за звернення знову не проголосували.
У суперечку спробував вступити найзапекліший член фракції “Черкащани” Олександр Лупашко, як завжди, озвучивши найзалізніший свій аргумент: “Дайте працювати і не лякайте”.
“Ви хоч одного депутата своєї фракції, який загинув на фронті, поховали”, – одрізали АТОвці, натякаючи на свою бойову втрату – кіборга, депутата-“свободівця” з Канева Анатолія Чупилку.
Дехто із депутатів спробував внести конструктив, адже із російськими банками, щодо яких у зверненні є кілька окремих пунктів, ситуація не є однозначною.
“Закривати і забороняти банки зараз вже пізно, бо що тоді робити з тими вкладниками, які там є? Треба ставити питання про націоналізацію. Також треба повернути блок-пости під контроль збройних сил, бо нацполіція лише фотографує бійців”, – заявили вони.
“Давайте виробимо спільне звернення, бо ви ж категорично відмовились виробляти спільне звернення, бо ультимативна форма ні до чого не призведе”, – запропонував голова фракції БПП Костянтин Омаргалієв.
“Справді, давайте візьмем перерву, і випрацюємо спільну позицію”, – також запропонував “свободівець” Воронов.
Зрештою, щоб не продовжувати “блокаду” трибуни, голова облради та голови фракцій зібрались на коротку перерву, щоб узгодити позиції.

Немає коментарів:

Дописати коментар