середу, 22 березня 2017 р.

Мушієка звинувачують, що від його голосу медперсонал втрачає свідомість… на місяць

Голова фракції “Батьківщина” у Черкаській обласній раді Михайло Мушієк хоче, щоб прокуратура перевірила діяльність обласного комунального закладу “Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи”. З цього приводу він вже готує депутатські запити.
Підставою для такої пильної уваги стали події 16 січня цього року, коли депутат понад годину не міг потрапити до приміщення закладу та зустрітися із головним лікарем.
“До мене неодноразово надходили скарги на діяльність, а точніше на бездіяльність комісії, що черкащани місяцями не можуть потрапити на прийом до спеціаліста. Тому вирішив сам особисто це перевірити, – розповів нашому виданню Михайло Григорович. – Я сам є інвалідом, брав участь у війні в Афганістані, тому знаю, як іноді буває важко пройти комісію щодо стану здоровֹ’я”.
За словами Михайла Мушієка, прориватися до приміщення МСЕК йому довелося, як-то кажуть, “з боєм”, адже не те що зайти у приміщення, навіть проїхати через ворота депутату з першого разу не вдалося.
“Я представився, повідомив що я депутат, показав службове посвідчення. Проте годину був вимушений “стрибати як зайчик” на морозі перед ворітьми. А мені розказували, що я нібито маю записатись на прийом на сайті, то що це режимний об’єкт і заходити сюди не можна. Словом, повні дурниці, адже це звичайне комунальне підприємство, не режимне, тож тим більше депутатам обласної ради має бути відкрите завжди. Врешті-решт зателефонував профільному заступнику голови облради Вадиму Гайовичу, повідомив про ситуацію. І вже разом із ним зміг потрапити до приміщення… але з головним лікарем зустрітися все ж таки не зміг”.
Розповідь Мушієка підтвердив і сам Вадим Гайович, який прийшов на засідання Комісії з депутатської етики, куди раптом викликали “батьківщинівця” як “підозрюваного”… у, не багато не мало, блокуванні роботи медзакладу!
Як виявилося, після візиту депутата до МСЕКу почалася, ну, просто детективна історія: 13 березня, майже через два місяці після інциденту, головний лікар Обласного центру медико-соціальної експертизи звернувся до прокуратури з вимогою відкрити кримінальне провадження щодо депутата, який буцімто перешкоджав роботі лікувального закладу та до депутатської комісії з питань етики з вимогою розібратися із депутатом, який нібито “призвів до тимчасового зриву роботи медичного закладу та довів до стресу одну із працівниць”.
Тут, власне, виникає кілька запитань до очільника центру Владлена Лепського: а що ж такого таємного відбувається за дверима медичного закладу, що туди не те, що “смертній” людині, а навіть посадовій особі потрапити зась? І чому робота  комунальної  установи часто фігурує у різноманітних скандалах, особливо корупційних? Чому на відповідальній посаді та з не зовсім здоровими людьми по факту працює особа, яка від підвищеного на неї голосу втрачає свідомість та цілий місяць і лікує депресію у психоневрологічному диспансері? Чи відповідає дана працівниця займаній посаді? І нарешті, чому Владлен Лепський не хоче прийти на сесію обласної ради і прозвітувати перед депутатами (які його, власне, і призначали на цю посаду)?
Зрештою, саме таке рішення про звіт очільника МСЕКу перед облрадою і було прийнято сьогодні на президії, попри те, що названа депутатська комісія “заїдатись” із МСЕКом не захотіла і відмовила Мушієку у тому, щоб звернутись до правоохоронних органів колективно, порадивши робити це йому за власним підписом. Та, воно і зрозуміло, адже в області не один раз вибухали скандали щодо оформлення інвалідності цілком дієвим високопосадовцям. Вони практично кожен другий у нас клепають собі подібні довідки, коли збираються виходити на пенсію. Тож, може, хтось вирішив не плювати в колодязь… І це на фоні того, що пересічних людей без рук, ніг чи внутрішніх органів той же МСЕК продовжує регулярно ганяти по усіляких комісіях, ніби побоюючись, що ампутовані органи відростуть…
Михайло Мушієк підозрює, що цей наступ на нього з боку МСЕКу всього лише удар на випередження, бо там нарешті зрозуміли, що із “режимністю” своїх затишних кабінетів вони явно передуркували, і щоб не відповідати за перешкоджання депутатській діяльності, а це карний злочин, вирішили зробити крайнім самого депутата. А то, бачте, “пхає” носа у їхні “інтимні інвалідні справи”.
Цікаво, що кілька років тому за подібне “нахабство” той же МСЕК намагався засудити і журналістів, які почали ставити керівництву закладу незручні запитання. Так що, швидше за все, історія з Мушієком матиме не менш резонансне продовження.
Варвара Горова

Немає коментарів:

Дописати коментар