пʼятницю, 2 червня 2017 р.

Кадировський кілер в Києві. Хто стріляв у Осмаєва і Окуеву

Ідентифікувати кілера, який намагався вбити чеченських добровольців Осмаєва і Окуеву в Києві, вдалося досить швидко. Як виявилося, він досить відомий і інформація про нього є у відкритих джерелах.

Громадянин України Олександр Дакар передбачувано виявився насправді росіянином на ім'я Артур Денісултанов-Курмакаев. У російських ЗМІ про нього писали ще в 2009 році. Повідомлялося, що Денісултанов-Курмакаев - це кілер на прізвисько «Дінго», який мав відношення до вбивства політичного опонента Рамзана Кадирова - Умара Ісраїлова в 2009 році.

Цілком публікація за посиланням. Чоловік на фото дуже схожий на пораненого злочинця, сиділа на Осмаєву і Окуева. Сумнівів у тому, що це один і той же чоловік практично немає.
                               
                           
                          
                          
 У статті йдеться про те, що ця людина багато разів потрапляв до рук правоохоронців раніше. У різний час у нього були різні імена. Одного разу його вже затримували і в Україні - в Харкові, а потім видали за запитом Росії.

Денісултанов-Курмакаев називається організатором вбивства одного з критиків і політичних супротивників Рамзана Кадирова - Умара Ісраїлова

Ісраїлов на початку 2000-х деякий час працював охоронцем Размана Кадирова, проте в 2004 році виїхав до Європи і попросив політичного притулку в Австрії. Там він дав показання про те, як Кадиров і його люди катують і страчують без суду своїх політичних супротивників.

У 2008 році Артур Денісултанов-Курмакаев приїхав до Ісраїлову і став вимагати, щоб той відмовився від свідчень проти Кадирова. В іншому випадку він обіцяв, що Ісраїлова чекає смерть. 11 червня 2008 року Денісултанова-Курмакаева заарештували за погрози Ісраїлову. В ході допитів Денісултанов-Курмакаев повідомив, що є офіційним представником Рамзана Кадирова, який замовив Ісраїлова, і попросив політичного притулку. Але австрійці йому не повірили, політичного притулку не надали, і депортували назад в Росію.

13 січня 2009 року Ісраїлов був застрелений у Відні.

На допиті у Відні Курмакаев розповів багато цікавого. Цитата зі статті за посиланням:

«На допиті Курмакаев розповів про деякі списках ворогів Кадирова, де є 300 кандидатів на відстріл.» Для вбивства цих 300 осіб та інших створений спеціальний відділ, який контролює безпосередньо президент ». Він також пояснив, що 50 чоловік з цих 300 живуть в Австрії і їм загрожує небезпека. За словами Денісултанова-Курмакаева, він нібито теж виконував волю Кадирова. Йому слід було переконати Ісраїлова повернутися до Чечні, а після відмови надійшов наказ убити відступника.

                        
                       
Проводила власне розслідування смерті Ісраїлова New York Times з посиланням на офіційні свідчення Курмакаева пише, що влітку 2008 року він незаконно проник до Європи за завданням високопоставленого чиновника з оточення Кадирова для того, щоб змусити Умара Ісраїлова відкликати свою скаргу з Страсбурга (або викрасти, або, якщо перші два варіанти не спрацьовують, вбити його).

З тих же показань: запропонована йому «премія» за повернення Ісраїлова в Росію, включаючи, якщо треба, викрадення або, якщо не вийде, вбивство, становила 100 тисяч доларів США.

Судячи з усього, викладаючи ці сенсаційні подробиці, Артур Курмакаев розраховував на взаємність. Він хотів притулку в Австрії, проте, як каже речник МВС, не зміг обгрунтувати причини свого прохання. В результаті Артур забрав заяву з проханням про притулок. Довести загрози, очевидно, теж не вдалося. Тому що його просто депортували без права в'їзду в ЄС. Єдиним місцем, куди могли вислати Дінго, як ви здогадуєтеся, є Москва »

Думаю, якісь додаткові пояснення тут зайві.

А ось ще одна велика стаття про Курмакаеве і його багатому «послужному списку». І знову фото не залишає сумнівів в тому, що «стрілок Кадирова» - той самий поранений Олександр Дакар, хто вчинив замах на Аміну і Адама. У Росії ця людина є відомим злочинцем, проте, при цьому йому весь час якимось магічним чином вдавалося уникнути в'язниці. Почитайте.
                                
Ну що ж, тепер залишилося тільки з'ясувати, як ця людина змогла отримати українське громадянство і український паспорт. Але вже зараз зрозуміло. що це грандіозний провал українських спецслужб. Адже мова йде не про якийсь нікому не відомому злочинця - в Україні спокійно перебував і регулярно перетинав кордон з РФ досвідчений рецидивіст, багаторазово засвіченою і давно відомий правоохоронцям.

Аміна Окуевой і Адаму Осмаєву дивом вдалося вижити. Чеченська снайперша змогла зробити те, чого не вдалося СБУ - зупинити небезпечного кілера і отримати чергові докази злочинних дій керівництва Росії в Україні, яке не гребує послугами кілерів для організації замовних вбивств в центрі української столиці.

Немає коментарів:

Дописати коментар