вівторок, 20 червня 2017 р.

Активісту з Черкас, який критикував Порошенка, пред’явили підозру… у закликах до перевороту

Прокуратурою Черкаської області повідомлено про підозру жителю м. Черкаси у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 109 КК України (розповсюдження публічних закликів до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу). Про це повідомляє прес-служба відомства.
Досудовим розслідуванням установлено, що чоловік, використовуючи особисту комп’ютерну техніку, за допомогою персонального акаунту в соціальній мережі “Facebook” розміщував на своїй сторінці статті, які містять заклики до насильницького повалення конституційного ладу.
На цей час вирішується питання щодо обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу.
Незаконна діяльність вказаної особи припинена прокуратурою області спільно з УСБ України в Черкаській області.
Довідково: санкцією ч. 2 ст. 109 КК України передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 3 (трьох) років з конфіскацією майна.
Варто нагадати, що що цей “антиукраїнський елемент”, швидше за все, є Андрій Крижевський, ветеран АТО у складі “ДУК Правий Сектор”, що за словами його побратима дійсно в соцмережах писав негативні відгуки про Петра Порошенка та називав владу БПП, як і більшість патріотів, “внутрішньою окупацією”. Детальніше, про обшук в Крижевського в нашій публікації:

Помешкання черкаського активіста-АТОвця, що критикував Президента, обшукали.

Немає коментарів:

Дописати коментар