вівторок, 8 серпня 2017 р.

Оновлений альбом пісень гурт “Вертеп” присвячує 100-річчю Української революції та Дню Незалежності України

До #100річчяУкраїнськоїРеволюції та Дня Незалежності України гурт “Вертеп” оновлює та готує перевидати свої #Гайдамацькі пісні.
«В альбомі «Мамай» від гурту «Вертеп» – 16 пісень – стільки ж, як патронів у двох обоймах пістолета Макарова чи ТТ… Кожна пісня – як влучний постріл у бік ворогів України, на підтримку бійцям, що нині воюють у зоні АТО, продовжуючи справу своїх дідів, які боролися за Волю України ще на початку ХХ століття» – так писав Андрій Кравець  у «Козацькому Краї». Ці слова з журналістської рецензії на альбом підштовхнули «Вертеп» на ідею оформлення оновленого альбому – малюнок відомого художника і поета-пісняра Максима Паленка зображує револьвер, різні деталі якого – то пісні з альбому «Вертепа».
Без перебільшення легендарний альбом “Мамай. Гайдамацькі пісні”, презентований на початку 2015 року за допомоги Олега Островського, Андрія Денисенка, Костянтина Смірнова, розійшовся двотисячним накладом під час концертів на українському Донбасі для наших воїнів та студентів і школярів Донеччини протягом 2015-2016 років за сприяння Гліба Пригунова, Тетяни Губи, Дмитра Поворотнього, Оксани Скідан та багатьох інших друзів «Вертепа» й України…
До перевидання музичної платівки увійдуть як нові пісні (зокрем,а повна версія “Любо, братці любо”), так і хрестоматійні героїчні пісні про Чучупаку, Чорного Ворона –  наново аранжовані за участі Оркестра Збройних Сил України. Доречі, «Вертеп» буде вдячний за влучну та концептуальну назву для оновленого альбому, бо на сьогодні є  тільки робоча назва - #100роківукраїнськоїреволюції#Гайдамацькі_пісні.
Гайдамацькі пісні» унікальні ще й тим, що вперше з часів релізу культового альбому «Наші партизани» (Плач Єремії/Скрябін), об`єднали патріотичну і бойову українську пісню в певному історичному і регіональному просторі: “Найперший(принаймні-з чуваних мною) в Україні альбом Повстанських пісень з Наддніпрянщини! Бо “лента за Лентою” і “Пливе кача” це, все таки, інша Україна. А “Могила” і “Степ Широкий” посіяне, вирощене і заспіване на моїй рідній Дніпровщині. Махновсько-Запорізько-Холодноярівсько-щехтознаяке. Давно було, давно співалося, але впорядкувалося в один диск оце тіки зараз! Страшенно цьому радий!” – так відгукнувся про альбом Максим Паленко.
В альбомі представлено дві композиції, виконані побратимами «Вертепу»: кобзар Тарас Силенко зробив ремейк пісні “Дума про батька Хмару”, а найвідоміший казкар країни Лірник Сашко, начитав казку про «Село Легедзене і чотири кулемети». Лірник Сашко так говорить про альбом: «Є музика,яка слухається і забувається.Є пісні,які живуть в пам’яті кілька днів. А є пісні,які возиш із собою в машині і слухаєш весь час. І головне, що діти мої слухають. Це є ота вірна нота,яка зачіпає душу. Адже у всіх народних пісень, які співаються українцями століттями, є автор. От такі пісні,які стануть народними,героїчними,і будуть слухатися і співатися українцями, створені дніпровським гуртом “Вертеп”. Дуже давно чекав я на щось подібне, але всі українські виконавці,співки і гурти створювали одну,максимум дві пісні,які підходили під це визначення. А тут цілий альбом. І всі пісні кращі одна за одну. Справжні,козацькі,повстанські.Ті,які прославляють Дух козацтва, романтику повстання і боротьби за визволення України,а не *раний совок. Альбом “Мамай”- справжня перлина у шляхетному вінку-короні української Пісні».
Українським героям початку ХХ століття, та їхнім нащадкам, героям війни на Донбасі 2014-2017 років присвячує «Вертеп» цей альбом!
Один з очільників сучасного Українського козацтва Олександр Притула зазначає: «Під пісні цього прекрасного гурту ми робимо показові виступи з бойового мистецтва Спас, бо вони розкодовують у наших козаків родову пам`ять. Особливо хочу сказати про пісню “Іди, сину, пріч од мене”. Це спасівська звичаєва пісня, у якій розповідається про суть козацького Звичаю, про суть українства. А сучасне аранжування надає бойовий колорит цій пісні. Найголовніше те, що пісні гурту “Вертеп” цікаві українській молоді, а це навертає нашу молодь до українського споконвічного Звичаю, закладуючи тим самим міцний фундамент Української Соборної національної Держави, створеної не на остраху та зверхності, а на правді і совісті, як це було за часів існування Запорозької Січі».
Альбом планується до поширення в школах, військових частинах і в інших силових структурах України. Підтримаймо незламний дух наших воїнів справжньою бойовою піснею – не менш сильною зброєю, ніж автомати і не менш важливим оберегом ніж бронежелет!
Герої не вмирають! Вмирають вороги! Слава Україні! Героям Слава!
Офіційні сторінки гурту Вертеп:
www.facebook.com/VertepGurt - www.youtube.com/user/Artvertep
https://soundcloud.com/…/s…/radio-friendly-dzhingli-peremogi
https://www.facebook.com/tim.artvertep - е-mail: artvertep@gmail.com
Більше про альбом “Мамай.Гайдамацькі пісні”: 
http://artvertep.com/…/v…/14595/Mamaj.+Gajdamacki+pisni.html
http://artvertep.com/authors/vertep/gallery/25118/24069…

Поделиться в соц

Немає коментарів:

Дописати коментар