четвер, 8 вересня 2016 р.

Обласну премію Максимовича отримають 13 черкаських краєзнавців

Минулорічний лауреат Феофан Білецький і голова конкурсної комісії з присудження Черкаської обласної краєзнавчої премії/Минулорічний лауреат Феофан Білецький і голова конкурсної комісії з присудження Черкаської обласної краєзнавчої премії Валентин Лазуренко
Учора конкурсна комісія з присудження Черкаської обласної краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича визначила переможців за 2016 рік. Про це на своїй сторінці у “Фейсбук” написав проректор ЧДТУ, голова конкурсної комісії Валентин Лазуренко.
Нагадаємо, ще у 1994 році Черкаською облдержадміністрацією і обласною радою була заснована обласна літературно-краєзнавча (з 2001 року – краєзнавча) премія імені нашого земляка, видатного українського вченого Михайла Максимовича, якою відзначаються суспільно значимі дослідження з історії Черкащини.
За час існування премія стала дієвим засобом підтримки краєзнавчого руху і важливим чинником громадянсько-патріотичного виховання. А праці лауреатів користуються великою популярністю і широко використовуються у навчально-виховному процесі та просвітницькій роботі. Премія вручається згідно положення до дня народження М.О. Максимовича 15 вересня.
“В цьому році конкурс вдався врожайним на подані роботи, розширилась палітра досліджень. За результатами таємного голосування Лауреатами Черкаської обласної краєзнавчої премії імені Михайла Максимовича за 2016 рік стали: в номінації “індивідуальна краєзнавча праця” – Степенькін Станіслав Юрійович за упорядкування видання: “Хрестоматія з історії Корсунщини XI – XIX ст. – Черкаси: вид. Чабаненко Ю.А., 2015. – 432 с.” та в номінації “колективна краєзнавча праця” – авторський колектив у наступному складі: Тетяна Бичок, Лариса Висоцька, Юрій Ляшко, Світлана Магльована, Олександр Мушта, Наталія Пугач, Галина Таран, Ольга Ткаченко, Людмила Туренко, Світлана Філіпова, Таміла Чупак, Марія Шкаліберда (посмертно) за працю “Незбагненна. Земна. Героїчна / відпов. за. вип. І.Г. Кивгила. – Черкаси: видавець Чабаненко Ю.А., 2016. – 176 с.””, зазначив Лазуренко.

2 коментарі:

  1. які умови подання на премію Михайла Максимовича в 2017 році. я автор книги "Куцівський бурлака" про невідомі сторінки в біографії Тодося Осьмачки, та історії села Куцівки"

    ВідповістиВидалити
  2. Як добре, що нам, молодим краєзнавцям, є на що рівнятись, до чого стримитись. ця премія - є сходинка до всенародної бібліотеки народознавства , історії роду, села, народу. батьківщини.

    ВідповістиВидалити