пʼятницю, 24 березня 2017 р.

Черкасців запрошують “звільнити” депутатів-“тушок”

                          
Цієї суботи, 25 березня, об 11:00 у приміщенні ПК "Дружба народів" розпочнуться збори виборців для ухвалення рішень щодо відкликання за народною ініціативою депутатів, обраних від "Самопомочі", та які «зрадили» інтересам своїх виборців. За останній рік фракція "Самопомочі" в Черкаській міській раді зменшилася на двох депутатів. У липні 2016 року із фракції вийшов Олександр Дишлюк, а згодом – Роман Шевченко. Під час свого перебування у депутатському корпусі обранці не дотримались принципу політичної сили щодо одностайного голосування і проголосували за низку скандальних питань, проти яких виступала «Самопоміч». Зокрема, йдеться про преміювання керівництва міської ради і виконавчого комітету в розмірі 400%, скасування допорогових закупівель у системі Prozorro, скандальну забудову Соснівки тощо. Нині вони належно не виконують свої депутатські обов’язки, стверджують їхні колишні соратники по партії.
  – Депутати нашої фракції у своїй роботі дотримуються принципів прозорості, добропорядності, професійності та патріотизму. Ми не підтримуємо рішень, які шкодять громаді чи місту, не підтримуємо різного роду оборудки, пов’язані з міською землею та бюджетними коштами, протестуємо, коли містом керують бізнес-еліти, підряди роздаються своїм, а місто доводиться до повної руїни. Тому вихід із фракції Олександра Дишлюка та Романа Шевченка засвідчує доброчесність інших членів фракції і робить її сильнішою, – говорить голова міської організації "Самопомочі" Олексій Романов. Відкликання депутата стало можливим завдяки останнім змінам до законодавства України. Тож суботній захід місцевих "самопомічівців" – можливість перевірити реалізацію виборчого законодавства, говорить народний депутат Єгор Соболєв.
 – Політика – така річ, яка завжди приваблює негідників у будь-якій країні. Для того, щоб зробити політику добропорядною, нам треба навчитися очищуватися. Має бути зовнішнє очищення, коли під тиском людей, медіа, правоохоронців і судів будуть викидатися люди, які зловживають повноваженнями. Ми запроваджуємо таку саму традицію: виключаємо депутатів, якщо вони виявляються обманщиками. Нам треба боятися не того, що будуть зрадники, перевертні, продажні люди в політиці. Вони будуть завжди. А того, що ми не побудуємо традицій очищення від них, – переконаний заступник голови фракції “Самопоміч” у ВР Єгор Соболєв.
  У черкаській "Самопомочі" твердять: ініціатива відкликати депутатів-вихідців – не лише позиція політичної сили, а й прохання виборців. Тож закликають черкасців прийти в суботу у "Дружбу народів" і визначитись із «депутатською» долею Дишлюка та Шевченка. Щоб узяти участь у відкликанні депутата, слід взяти із собою паспорт, бути повнолітнім, а також мати прописку в місті Черкаси. 


Немає коментарів:

Дописати коментар